BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

42. Hafta

21

Eki

Matbaada Karagöz Oyunları: "Letâif-i Hayâl"

Nazlı Miraç Ümit

Bu sunum, 19. Yüzyıl sonları ve 20. Yüzyıl başlarına tarihlendirilen ve bir Karagöz oyunları dizisi olan "Letâif-i Hayâl" i transkripsiyon çalışmasının paylaşımı niteliğini taşıyarak, bazı değişikliler ve uyarlamalarla tekrar tekrar yayınlanarak günümüze kadar ulaşmış ve kâr-i kadim olarak adlandırılan Karagöz oyunlarının bilinen ilk matbu kaynaklarına değinmeyi amaçlamaktadır.

21 Ekim 2017 Cumartesi

Aruz Ölçüsü (Teori ve Pratik) Atölyesi

Kadir Turgut

Kadir Turgut’un koordinatörlüğünde 21 Ekim 2017 tarihinde başlayıp 10 Hafta boyunca Cumartesi günleri 16.00-18.00 saatleri arasında devam edecek programı bitiren kişilerin, okuduğu ya da dinlediği manzum eserin veznini tespit edebilir, bir şiiri düzgün ve ahenkli şekilde okuyabilir hale gelmesi hedeflenmektedir.

21 Ekim 2017 Cumartesi

Uluslararası Siyaset ve Ahlak

İsmail Yaylacı

Yrd. Doç.Dr. İsmail Yaylacı ile "Uluslararası Siyaset ve Ahlak" okuma grubumuz başlıyor. 21 Ekim'de ilk toplantısını gerçekleştirecek okuma grubuna katılmak isteyenlerin başvurularını 16 Ekim pazartesi günü saat 18.00'e kadar yapmaları gerekmektedir.

21 Ekim 2017 Cumartesi

Vîlâyet-i Rûm’un inşası (15. Asırda Baniler-Vakıflar-Mimari Aktörler)

Çağhan Keskin

Şehir ve Mahalle Konuşmaları başlıklı yeni program serisine başlayan Türkiye Araştırmaları Merkezi, mekan, şehir ve mahalle konularını tarihi ve güncel yönleri ile konuşmaya fırsat verecek tez, makale, kitap, proje vb. çalışmaları kitlesine ulaştırıp tartışmaya devam ediyor. Bu minvalde serinin Ekim ayı konuğu doktora tezi çerçevesinde Çağhan Keskin olacak.

21 Ekim 2017 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.