TALİD 21 Türkiye'de İslami İlimler: Hadis çıktı!

6 Aralık 2016 Salı

Türkiye’de İslami İlimler üzerine yapılan çalışmaların hâsılasını ortaya koymayı hedefleyen serimizin ikinci ayağında Hadis çalışmalarını konu edinen Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi’nin (TALİD) Türkiye'de İslami İlimler: Hadis sayısı yayınlandı.

Raflarda yerini alan Tefsir ve Hadis sayılarının ardından serinin devamını, hâlihazırda çalışmaları sürdürülen ve yine Türkiye’de İslami İlimler üst başlığıyla yayınlanacak olan Fıkıh, Kelam ve Tasavvuf başlıklı sayılar oluşturacak.

Bu seride Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinde yapılan İslami İlimler çalışmalarının bir envanterinin çıkarılması, bu alanı genel olarak tanımlayabilmek için mevcut çalışmaların değerlendirmesi, henüz araştırmacıların yeteri kadar ilgisini çekmemiş kaynak ve temaların gündeme getirilmesi ve bu alana katkıda bulunmuş belli başlı kurumsal ve kişisel gayretlerin ortaya konulması amaçlanmaktadır.

Türkiye'de İslami İlimler: Hadis sayısının sunuş yazısı, içindekiler ve makale özetleri için bkz. http://talid.org/dergiler.aspx?SAYI=21

Not: TALİD’in ilk 17 sayısının tüm makalelerini www.talid.org sitesine kısa bir üyelik işleminin ardından pdf olarak indirebilirsiniz. Sayı ve makaleler aynı şekilde dergimizin academia.edu hesabında da online olarak sunulmaktadır: https://bisav.academia.edu/talid

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.