SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Göz ve Kamera Bağlamında Görüntünün Gerçeklik, İktidar ve Bakışla İlişkisi

Eyüp Al

10 Ekim 2015 Cumartesi 14:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

 

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında “Göz ve Kamera Bağlamında Görüntünün Gerçeklik, İktidar ve Bakış İle Olan İlişkisi”* başlıklı tezi ile 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Eyüp Al’ı misafir ediyor. 1800'lü yıllardan bu yana, kamera ve göz ilişkisinin büyük bir önem taşımaktadır. Fotoğraf kamerasının icadı ile hayatın bütün alanları görüntü düzlemine çekilebilir ve kaydedilebilir bir hâle gelmiştir. Bu süreçte görüntü, gözün irtibata geçtiği düzlem olarak ortada durmaktadır. Göz ve kamera ilişkisi salt sinemaya ait bir olgu olmayarak bütün bir dünyayı kuşatmakta; hem bir birlikteliği hem de zorlamayı kendinde barındırmaktadır. Gözetleme ve bakış pratiklerine sinema açısından yaklaşıldığında; bakışın kamera aracılığıyla konumlandırılışı, seyircinin nereye ve kimin gözüyle baktığını açığa vurmaktadır. Eyüp Al, gözün ve kameranın konumlarını bu bağlamda ele alan çalışmasını sunacak. 

Kırkambar Tez-Makale Sunumu

Göz ve Kamera Bağlamında Görüntünün Gerçeklik, İktidar ve Bakışla İlişkisi

Eyüp Al

10 Ekim 2015 Cumartesi

14.00

Şakir Kocabaş Salonu

*Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı, Sinema Alanında Yüksek Lisans Tezi, 2015

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.