TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Celal Esad Arseven ve Şehircilik’i

T. Elvan Altan

16 Ocak 2016 Cumartesi 15:00 Salon: ZEYREK SALONU

Türkiye Araştırmaları Merkezi olarak birincil tarihî kaynakların okunması/tartışılması düşüncesiyle düzenlediğimiz Tarih Okumaları başlıklı toplantılar serisinin 2015-2016 döneminde gerçekleştireceğimiz oturumlarını erken Cumhuriyet döneminde çeşitli saiklerle oluşan şehircilik literatürüne ayırıyoruz. Bu çerçevede serinin ikinci programında Celal Esad Arseven tarafından yazılan Türkiye’deki ilk şehircilik öğretimi kitabı üzerine konuşacağız. Arseven’in 1937’de neşrettiği ve şehircilik eğitimi, şehircilğin problemleri, planlama kavram ve teknikleri gibi hususlara yer verdiği Şehircilik* kitabını Elvan Altan** ile tartışacak, meselenin son dönem Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemi zihinlerinde nasıl bir yer işgal ettiğini anlamaya/anlamlandırmaya çalışacağız. 

 

* Celal Esad Arseven, Şehircilik, İstanbul: Devlet Basımevi, 1937.

** Prof. Dr., ODTÜ, Mimarlık Bölümü.

 

 

Bu programın, BSV Bülten'in 90. sayısı 116-118 sayfaları arasında yayınlanan, değerlendirme metnini aşağıdaki link üzerinden okuyabilirsiniz...

https://www.bisav.org.tr/tr-TR/Bulten/258/1576/celal_esad_arseven_ve_sehircilik_i

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.