KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Huntington ve “İslam’ın Sınırları”

Tuncay Kardaş

16 Mayıs 2015 Cumartesi 14:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Küresel Araştırmalar Merkezi, “Kitap-Makale Sunumları” konuşma serisinin Mayıs ayındaki toplantısında Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuncay Kardaş’ı misafir edecek. Kardaş, aynı zamanda editörlerinden olduğu Borders of Islam (İslam’ın Sınırları) isimli kitap için kaleme aldığı makalesi üzerine bir sunum gerçekleştirecek. Toplantı 16 Mayıs Cumartesi günü saat 14:00’te Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacak.

Tuncay Kardaş, Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesidir. Bilkent Üniversitesi’nden lisans ve yüksek lisans derecelerini aldıktan sonra, Galler Üniversitesi, Aberystwyth’te güvenlik çalışmaları alanında yüksek lisans (MsEcon), 2006’da ise ‘Security Governmentality’ isimli teziyle doktora derecesini almıştır. Türk dış politikası, eleştirel güvenlik çalışmaları, uluslararası ilişkiler teorisi ve medya semiotiği alanlarında araştırmalar yapan Kardaş’ın, ortak editörlüğünü yaptığı The Borders of Islam: Exploring Samuel Huntington’s Faultlines, from Al-Andalus to Virtual Ummah, (Columbia University Press, New York, 2009) isimli kitabın yanı sıra Middle East Critique, Insight Turkey, Alternatives: Turkish Journal of International Relations ve Economics and Management: Current Issues and Perspectives ve Birikim gibi dergilerde çeşitli makaleleri yayımlanmıştır.

Kitapla ilgili içerik bilgisine şu adresten ulaşılabilir: https://global.oup.com/academic/product/borders-of-islam-9780199326297?cc=tr&lang=en&

 

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

  

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM    

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.