KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Bölgesel Dönüşümler Ekseninde Gazze Krizi

Mehmet Akif Ersoy

20 Eylül 2014 Cumartesi 15:00 Salon: ZEYREK SALONU

KAM “Ortadoğu Konuşmaları” toplantı dizisinin on dokuzuncusunda, İsrail’in Gazze saldırıları sırasında bizzat bölgeye giderek olayları yerinde gözlemleyen ve birçok önemli habere imza atan TRT İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Ersoy’u misafir edeceğiz. Ersoy, savaşı tetikleyen küresel ve bölgesel dinamikleri, bilhassa Mısır’daki askerî darbenin etkisini, İsrail’in Filistin topraklarına gerçekleştirdiği bu en uzun süreli saldırı esnasında Gazze’de yaşananları, bunun Filistin iç siyasetine ve Ortadoğu’daki dengelere yansımalarını, Gazze’nin ve Filistin’in geleceğini değerlendirecek. Toplantı 20 Eylül Cumartesi saat 15:00’da Zeyrek salonunda başlayacak.

Mehmet Akif Ersoy 2009’da 6 News’te editör olarak gazeteciliğe başladı. 2010’un Mayıs-Aralık döneminde TRT Türk’ün Addis Ababa (Etiyopya) temsilciliğini yürüttü; Kenya ve Somali’de görev yaptı. 2011 yılında TRT Türk’ün Trablus (Libya) ve San’a (Yemen) muhabirliğini, ardından Şam (Suriye) ve Bağdat (Irak) temsilciliğini yaptı. 2012 yılı başında başladığı TRT’nin Kahire (Mısır) temsilciliği görevini yaklaşık iki yıl kadar sürdüren Ersoy, askerî darbeden birkaç ay sonra Türkiye’ye döndü. Ardından TRT Arapça’nın koordinatör yardımcılığını yürüttü. Hâlihazırda TRT İstanbul bölge müdür yardımcısı olarak görev yapıyor.

 

*Toplantı herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Zeyrek salonunda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: 
kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.