HÜSN-İ HAT: Tarihi, Usulü

12 Mayıs 2017 Cuma

Hüsn-i Hat ihtisas seminerlerine davetlisiniz…

Osmanlı Çalışmaları: Dil ve Kaynaklar ana başlığı altında Osmanlıca Seminerlerinden sonra ikinci kademe olarak tasarlanan Osmanlıca İhtisas Seminerleri, sene içerisinde paket programlar halinde ve bir birini takip edecek şekilde Yazma Eserler, Numismatik, Tenkitli Metin Neşri, Osmanlı Arşivleri, Diplomatika, Arşiv, Osmanlı Epigrafisi: Kitabeler-Mezar Taşları, Hüsn-i Hat, Metin Tahlili gibi alanlarda oluşturulmaktadır. 

Osmanlı dünyası açısından sanattan çok daha fazlasına tekabül eden hüsn-i hat sadece sanat tarihi açısından değil, bizatihi tarih açısındanda  çok önemli bir olgudur.  Hüsn-i hat bir sanat dalı olarak bilhassa uygulama düzeyinde eski rağbetine kavuşma yolunda seyrederken tarihi, yazı biçimleri ve kullanım alanları, istif şekilleri, materyalleri, adabı, müesseseleri ve üstadları itibariyle daha fazla çalışılmaya muhtaç durumda bulunmaktadır. Dört hafta sürecek olan bu program, yukarıda eksikliklerine temas edilen hususları takviye etmeyi ve bu konulara dair yapılacak müstakbel çalışmaların önünü açmayı amaçlanmaktadır.

12, 19 ve 26 Mayıs 2017 Cuma günleri 17.00-19.00 saatleri arasında düzenlenecek olan Hüsn-i Hat: Tarihi - Usûlü ihtisas semineri, ilgili olan herkesin katılımına açıktır.

Hüsn-i Hat: Tarihi – Usûlü ihtisas seminerine katılmak isteyenler  2 Mayıs 2017 Salı gününe kadar online olarak başvurularını yapabilirler.

Başvuru süresi dolmuştur...

Not: Seminer ile ilgili salon, gün, saat vb. detaylar başvuruda bulunanlara 3 Mayıs 2017 Çarşamba günü e-mail ile ayrıca bildirilecektir.

 

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.