Hayal Perdesi’nin 61. Sayısı Çıktı!

8 Kasım 2017 Çarşamba

Hayal Perdesi Sinema Dergisi’nin Kasım-Aralık 2017 tarihli 61. sayısı çıktı.

Yeni sayıda Yorgos Lanthimos’un yeni filmi Kutsal Geyiğin Ölümü kapağa taşınıyor. Kutsal Geyiğin Ölümü’nü, Darren Aronofsky imzalı anne! ile epik-trajik kavramları üzerinden değerlendirdik.

Vizyon sayfalarında Kare, Umudun Öteki Yüzü, Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı, Çavdar Tarlasındaki Asi ve Yedinci Hayat filmlerini inceledik.

Söyleşi sayfalarında Ayla ile Can Ulkay, Taş ile Orhan Eskiköy, Benim Varoş Hikayem ile Yunus Ozan Korkut konuğumuz oldu.

Portre’de bu yıl Mutlu Son filmini seyirciyle buluşturan Michael Haneke’nin filmlerini yabancılaşma, tüketim toplumu ve şiddet ekseninde ele aldık.

Uzaktan Kumanda bölümünde yapımcılığını ve dört bölüm yönetmenliğini David Fincher’ın yaptığı Mindhunter ve aynı motel odasında geçen farklı hikâyeleri anlatan Room 104 dizileri var.

Akademi’de, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı ile yerlilik ve yerellik meselesini Türk sinemasının örnekleri üzerinden konuştuk.

Perspektif’te soğuk savaştan beri unutulmuş gözükse de Kuzey Kore ile Amerika arasındaki gerginlikle yeniden gündeme gelen nükleer savaş temalı filmleri inceledik.

Belgesel Odası’nda Agnès Varda ve JR ortak projesi Mekânlar ve Yüzler yer alıyor.

Açık Alan sayfalarında ise engelli karakteri temsiliyle kültleşen Başka Dilde Aşk, kişilik bölünmesi üzerine düşünen Parçalanmış ve Hindistan’dan gelen blockbuster Dangal var.

Kulis’te Babamın Kanatları ile geçen sene dikkatleri çeken yönetmen Kıvanç Sezer’e yeni projesinin detaylarını sorduk.

 

Dergiye Nereden Ulaşabilirim?

Hayal Perdesi’ne D&R, Remzi, Nezih kitabevlerinden ve Migros, Carrefour mağazalarından ulaşabilirsiniz. İnternet Satışı: kitapyurdu.com, babil.com

 

Hayal Perdesi Sinema Dergisi

Vefa Cad. No:48 34134 Vefa/İstanbul

+ 90 212 528 22 22 Dahili: 1104 - 1105

+ 90 212 513 32 20

hayalperdesi@hayalperdesi.net

www.hayalperdesi.net

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.