Bülten 94. sayı çıktı!

5 Aralık 2017 Salı

Merhaba,

Bülten 94 ile huzurlarınızdayız. Bu sayıda Nisan-Eylül 2017 tarihleri arasında merkezlerin yürüttükleri faaliyetlerin ve güz döneminde Bilim ve Sanat Vakfı’nda ev sahipliğini yaptığımız programların değerlendirmelerini bulabilirsiniz.

Yaz ayları genelde dönem içi olduğu kadar yoğun bir etkinlik takvimine sahip değildir ancak 2017’nin sarı sıcak günlerinde BSV’de birçok verimli sempozyum, panel ve yuvarlak masa toplantısı gerçekleşti. Bunların yanı sıra Dîvân, TALiD, Hayal Perdesi gibi süreli yayınların hazırlığı ritim aksamadan sürdürüldü. Ayrıca 2017 yaz programı, mevsimin rehavetine karşı vakıftaki hareketliliği daha da artıran; hem zihnî hem de fizikî seyyaliyeti pekiştiren bir unsurdu. Ezcümle, bunlar ve dönem zarfında öne çıkan programlar, yeni başlayan ve devam eden projeler, süreli yayınlar, kitaplar, seminerler, 2016-2017 Kademe programı ve bu yılki yaz programı hakkındaki haberler, mutat olduğu üzere, Bülten’in Havadis bölümünde sıralandı.

Bu sayıdaki mola sayfalarımızda Turgut Cansever’in Anlayış dergisinde neşredilen bir söyleşisinden seçtiğimiz üç kesite yer veriyoruz. Turgut Hoca hayatı boyunca anlatmaya çalıştığı üzere burada da güzellikten, güzelin şehirdeki tecessümünden ve onu ortaya çıkaran mütehayyileden bahsediyor. Mülakatın tamamına erişmek için Anlayış dergisinin arşivinden yayının 25. sayısına (Haziran 2005) bakabilirsiniz.

Yayın ekibi olarak heyecanla hazırladığımız bülteni beğeninize sunuyoruz.

Yeni mevsimlerde güzel haberlerle buluşmak umuduyla. Hayırda kalın.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.