Hayal Perdesi’nin 62. Sayısı Çıktı!

5 Ocak 2018 Cuma

Hayal Perdesi Sinema Dergisi’nin Ocak-Şubat 2018 tarihli 62. sayısı çıktı.

Yeni sayıda Andrey Zvyagintsev’in yeni filmi Sevgisiz kapağa taşınıyor. Yönetmenin sinemasını aile, ilişkiler, sırlar, çocukluk temaları üzerinden değerlendirdik.

Vizyon sayfalarında Dönme Dolap, Loving Vincent, Godard ve Ben, İyi Günler ve Yol Ayrımı filmlerini inceledik. Metamorfoz bölümünde ise Şener Şen’in Yol Ayrımı’ndaki performansını ele aldık.

Festival Günlüğü’nde 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında seyirci ile buluşan Mecid Mecidi filmi Bulutların Ardında var.

Söyleşi sayfalarında Ümit Ünal ile Sofra Sırları, Belgesel Odası’nda Murat Pay ile Mirâciyye Saklı Miras üzerine konuştuk.

Dosya sayfalarında Türk sinemasının 2017 bilançosunu değerlendirdik. Gişe ve festival filmlerine değinen dosyanın sonunda yazarlarımızın en iyi film listeleri yer alıyor.

Uzaktan Kumanda’da, yirmi beş yıl sonra tekrar başlayan efsane dizi Twin Peaks’i inceledik.

Açık Alan sayfalarında ise kendisiyle alay eden süper kahraman Thor: Ragnarok ve değişen üretim koşullarıyla var olsa da yeni endüstriyi taşlayan Okja var.

Kısaca’da Patika ile tanınan Onur Yağız, ikinci kısa metraj filmi Toprak’ı ve uzun metraj projesini anlattı.

Sinefil’de Costa-Gavras’ın finans rehberi Kapital, Eskimeyen Filmler’de ise parodinin üstatlarından Monty Python ve Kutsal Kâse gündeme taşınıyor.

Kitaplık bölümünde dergimizin vizyon sayfalarının editörü Tuba Deniz’in hazırladığı Biraz Mağrur, Biraz Mağdur isimli kitaba yer verdik.

 

Dergiye Nereden Ulaşabilirim?

Hayal Perdesi’ne D&R, Remzi, Nezih kitabevlerinden ve Migros, Carrefour mağazalarından ulaşabilirsiniz. İnternet Satışı: kitapyurdu.com, babil.com

 

Hayal Perdesi Sinema Dergisi

Vefa Cad. No:48 34134 Vefa/İstanbul

+ 90 212 528 22 22 Dahili: 1104 - 1105

+ 90 212 513 32 20

hayalperdesi@hayalperdesi.net

www.hayalperdesi.net

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.