Hayal Perdesi’nin 63. Sayısı Çıktı!

9 Mart 2018 Cuma

Hayal Perdesi Sinema Dergisi’nin Mart-Nisan 2018 tarihli 63. sayısı çıktı.

Tolga Karaçelik’in Sundance’ten ödülle dönen filmi Kelebekler kapağa taşınıyor. Kimlik, baba-çocuk ilişkisi, kişisel hafıza gibi meseleleri dengeli bir mizah ve drama örgüsüyle anlatan filmin hikâyesini, karakterlerini ve yapım sürecini Karaçelik ile konuştuk.

Vizyon sayfalarında Phantom Thread, Uğur Böceği, En Karanlık Saat, Paramparça ve Black Panther filmlerini değerlendirdik.

Portre bölümünde son filmi Suyun Sesi ile gündeme gelen Guillermo del Toro var.

Festival Günlüğü’nde bu sene 6-17 Nisan 2018 tarihleri arasında otuz yedincisi gerçekleştirilecek İstanbul Film Festivali yer alıyor.

Açık Alan sayfalarında ise Cem Yılmaz’ın son şakası Arif V 216 ve Doğu’ya oryantalist gözle bakmaktan yorulmayan Victoria & Abdul filmlerini inceledik.   

Belgesel Odası’nda Hümeyra Çelik ile İslamofobi mücadelesini beyazperdeye taşıyan Müslima, Akademi’de Yıldız Derya Birincioğlu ile filmlerdeki kadın karakterlerin siyasi söylemle değişimini, Kısaca’da ise Sidar Serdar Karakaş ile Kısa Film Yönetmenleri Derneği’nin amaçlarını konuştuk.

Uzaktan Kumanda’da, sezonun en çok konuşulan dizilerinden Big Little Lies’ı ele aldık.

Edebiyattan Sinemaya sayfalarında kült filmlerin yönetmeni Quentin Tarantino sinemasında hikâye anlatıcılığının rolünü tartıştık.

Kitaplık bölümünde Bill Nichols imzalı başucu eseri Belgesel Sinemaya Giriş’e yer verdik.

 

Dergiye Nereden Ulaşabilirim?

Hayal Perdesi’ne D&R, TveK, Remzi, Nezih kitabevlerinden ve Migros, Carrefour mağazalarından ulaşabilirsiniz. İnternet Satışı: kitapyurdu.com, babil.com

 

Hayal Perdesi Sinema Dergisi

Vefa Cad. No:48 34134 Vefa/İstanbul

+ 90 212 528 22 22 Dahili: 1104 - 1105

+ 90 212 513 32 20

hayalperdesi@hayalperdesi.net

www.hayalperdesi.net

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.