Hayal Perdesi’nin 65. Sayısı Çıktı!

7 Temmuz 2018 Cumartesi

Hayal Perdesi Sinema Dergisi’nin Temmuz-Ağustos 2018 tarihli 65. sayısı çıktı.

Yeni sayının kapak konusu, Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi Ahlat Ağacı. Görselliğin yerini anlatıma bıraktığı filmin karakterlerini, tartışmalarını yorumlayan yazıların yanı sıra Nuri Bilge Ceylan Sineması - Türkiyeli Bir Sinemacının Küresel Hayal Gücü kitabının incelemesine de yer verdik.

Vizyon sayfalarında İnatçı Bir Adam ve Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi yer alırken, Vizyon Ötesi’nde Yok Oluş değerlendiriliyor.

Yeşilçam bölümümüzün konuğu Erhan Tuncer. Türk sinemasında karakter oyuncuları hakkında titiz araştırmalar yapan Tuncer ile son kitabı O Ağacın Altı’nı konuştuk.

Bu sayının ilk dosyası Çocuk Gözüyle Sinema’da Klinik Psikolog Şehitnur Kürüm ana akım animasyon filmleri, çocukların gelişimine olumlu ve olumsuz etkileriyle ele alıyor. İkinci dosyada ise bu yılın yenilik arayan yerli dizileri Çukur, Jet Sosyete ve Şahsiyet inceleniyor.

Belgesel Odası’nda savaşın tanıklarından Halep’in Son Adamları, Edebiyattan Sinemaya bölümünde Agatha Christie uyarlamaları var.

Festival Günlüğü’nde Sonay Yücel ile Uniq Açıkhava Film Festivali’ni, Kısaca’da yönetmen Serkan Fakılı ile kısa filmi Kaset’i konuştuk.

Açık Alan’da Kubrick klasiği The Shining ile oyun temalı filmler, Sinefil’de ise absürd holokost anlatısı The Cremator yeni bakış açılarıyla değerlendiriliyor.

Kitaplık bölümünde ise Küre Yayınları’ndan çıkan Ahmet Uluçay güncesi Sinema için Bunca Acıya Değer mi yer alıyor.

 

Dergiye Nereden Ulaşabilirim?

Hayal Perdesi’ne D&R, TveK, Remzi, Nezih kitabevlerinden ve Migros, Carrefour mağazalarından ulaşabilirsiniz. İnternet Satışı: kitapyurdu.com, babil.com

 

Hayal Perdesi Sinema Dergisi

Vefa Cad. No:48 34134 Vefa/İstanbul

+ 90 212 528 22 22 Dahili: 1104 - 1105

+ 90 212 513 32 20

hayalperdesi@hayalperdesi.net

www.hayalperdesi.net

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.