KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Ummah or Nation? Identity Crisis in Contemporary Muslim Society

Abdullah Al-Ahsan

2 Mart 2019 Cumartesi 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

KAM: Kitap-Makale Sunumları: Ummah or Nation? Identity Crisis in Contemporary Muslim Society?”, 2 Mart Cumartesi// 17:00

Küresel Araştırmalar Merkezi, Mart ayı Kitap-Makale Sunumları konuğu İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Abdullah Ahsan olacak. Ahsan, İslam toplumlarının modernleşme süreci içinde yaşadıkları kimlik bunalımını, “ümmet ve “ulus” ekseninde tartışacak. Toplantı, 2 Mart 2019 Cumartesi günü saat 17.00’de Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacaktır. Program dili İngilizce’dir.

Abdullah Ahsan lisans ve yüksek lisans derecelerini Pakistan'da Punjab Üniversitesi'nde ve Quaid-i-Azam Üniversitesi'nde Genel Çalışmalar ve Tarih bölümünde tamamladı. Ardından McGill Üniversitesi’nden de İslami Bilimler alanında yüksek lisans derecesini aldı. Sonrasında Michigan Üniversitesi’nde tarih alanında doktorasını tamamladı. Ahsan, çağdaş İslam ve Batı medeniyetleri arasındaki ilişkilere odaklanmakta ve “eğitim”, “politika”, “bilim” konuları hakkında kitap, monografi ve makaleler yayınlamaktadır. “The Organization of the Islamic Conference: Introduction to an Islamic Political Institution”, “Ummah or Nation: Identity Crisis in Contemporary Muslim Society” adlı kitapları bulunmaktadır. Ahsan, halen İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde görev yapmaktadır.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

  

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.