KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Anti-Apartheid Struggle in South Africa and the Current Situation

Shabbir Banoobhai

28 Mayıs 2016 Cumartesi 15:00 Salon: TOPLANTI SALONU

Küresel Araştırmalar Merkezi Afrika Konuşmaları toplantı dizisinin Mayıs toplantısında Güney Afrikalı Düşünür Shabbir Banoobhai’yi misafir edecek. Banoobhai, “Güney Afrika’da Ayrımcılık Karşıtı Mücadele ve Mevcut Durum” (Anti-Apartheid Struggle in South Africa and the Current Situation) başlıklı bir konuşma yapacak.  Toplantı, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 15:00’te İdari Kat Toplantı Salonu’nda başlayacak.

Shabbir Banoobhai,  Güney Afrika’lı tanınmış bir yazardır. Hindistan’dan göç etmiş bir ailenin çocuğu olarak 1949 yılında Durban’da doğdu. Şiir, felsefe ve metafizik düşünce üzerine çok sayıda eser verdi. Yazdığı şiirler Thomas Pringle Award gibi çeşitli ödüllere layık görüldü. Öğrencilik yıllarından itibaren hayatının çeşitli dönemlerinde Güney Afrika’daki ayrımcılık karşıtı mücadele içerisinde yer aldı ve daha çok siyasi aktivist kimliğiyle ön plana çıktı. Gerek Güney Afrika gerekse dünyanın diğer yerlerinde yaşanan siyasi ve insani krizlerle ilgili yazdıkları aktivizminin tamamlayıcı yönünü oluşturmuştur. Shabbir Banoobhai son dönemde liderlik felsefesi üzerine çalışmalar yapmaktadır.

*Toplantı herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın İdari Kat Toplantı Salonunda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.