KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Building Communities and Investing in People as Efficient Growth Strategies

Asad Zaman

27 Nisan 2015 Pazartesi 11:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

KAM İktisat Konuşmaları 14: Asad Zaman: Islamic Version of the Iceland Plan// 27 Nisan 2015 11:00

KAM “İktisat Konuşmaları” toplantı dizisinin ondördüncüsünde, Pakistan Ekonomik Kalkınma Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Asad Zaman’ı “Islamic Version of the Iceland Plan” başlıklı sunumunu dinlemek üzere misafir edecek. Toplantı, 27 Nisan Salı günü saat 11:00’de Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacak.

Asad Zaman, Pakistan Institute of Development Economics (PIDE) Başkan Yardımcılığını yürütmektedir. MIT’de matematik alanında lisans eğitimini tamamlayan Zaman, doktora derecesini Stanford Üniversitesi'nden iktisat alanında almıştır. Belçika’da Universite Catholique de Louvain’da post-doktora çalışmalarında bulunan zaman, Pensilvanya Üniversitesinde (UPENN) çalışmalarına öğretim görevlisi olarak devam ettiği yıllarda California Institute of Technology ve Karaçi’de bulunan Applied Economics Research Center’da ziyaretçi akademisyen olarak bulunmuştur. 1984 yılında ayrıldığı UPENN sonrası 2013 yılına dek sırasıyla Columbia, Johns Hopkins, Bilkent, Lahore ve Uluslararası İslam Üniversitesi’nin İslam Ekonomisi Enstitüsü’nde (IIIE) görev yapmıştır. 2014 Ocak ayından itibaren PIDE Başkan yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Ekonometri, İstatistik ve İslam İktisadı alanlarında  çok sayıda yayınlanmış çalışması bulunan Prof. Dr. Asad Zaman'un bu alanlara dair literatürde yer alan pekçok makalesi bulunmaktadır. Çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgiye web sayfasından ulaşılabilir: http://asadzaman.net/

 

 

*Toplantı dili İngilizcedir.

**Toplantı herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr   

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.