KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Uluslararası İlişkiler Sosyolojisi

Faruk Yalvaç

22 Şubat 2014 Cumartesi 14:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

KAM “Küresele Kuramsal Bakışlar” toplantı dizisinin dokuzuncusunda Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Yalvaç’ı misafir edeceğiz. Yalvaç sunumunda uluslararası ilişkiler sosyolojisine dair görüşlerini paylaşacak. Toplantı, 22 Şubat Cumartesi günü saat 14:00’te Şakir Kocabaş salonunda başlayacak.

Faruk Yalvaç, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesidir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki lisans öğreniminin ardından London School of Economics’ten yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır. Ayrıca Tufts Üniversitesi Fletcher School of Law and Diplomacy’den hukuk ve ekonomi alanında da yüksek lisans derecesi bulunmaktadır. Esas ilgi alanlarını uluslararası ilişkiler teorileri, uluslararası ilişkiler tarihsel sosyolojisi ve uluslararası siyaset teorisi oluşturmaktadır. Çalışmalarının odak noktasını eleştirel gerçekçilik bilim anlayışının uluslararası ilişkiler teorisindeki farklı boyutlarının incelenmesi oluşturmaktadır. Ayrıca eleştirel gerçekçiliğin Türk Dış politikası gibi somut bir araştırma alanında ne anlama geldiğini sorgulayan çalışmalar yapmaktadır. Uluslararası ilişkiler teorisi konusunda Türk ve yabancı dergilerde yayınlanmış çeşitli kitap ve yazıları bulunmaktadır.  

 

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş salonunda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.