KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Uluslararası İlişkilerde Medeniyet Kavramı

Nuri Yurdusev

28 Mart 2015 Cumartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

KAM “Küresele Kuramsal Bakışlar” toplantı dizisinin on üçüncüsünde Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Prof. Dr. Nuri Yurdusev’i misafir edecek. Yurdusev, uluslararası ilişkiler literatüründe medeniyet kavramı üzerinden yürütülen tartışmalara dair bir sunum yapacak. Toplantı 28 Mart Cumartesi saat 15:00’te Şakir Kocabaş salonunda başlayacak.

Nuri Yurdusev, uluslararası ilişkiler alanında doktora derecesini Leicester Üniversitesi’nden aldı. Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslarararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olan Yurdusev, Oxford Üniversitesi, Leicester Üniversitesi ve Kansai Üniversitesi’nde (Japonya) misafir öğretim üyesi olarak bulundu. International Relations and the Philosophy of History: A Civilizational Approach (Palgrave Macmillan, 2003) kitabının yazarı ve Ottoman Diplomacy: Conventional or Unconventional? (Palgrave Macmillan, 2004) kitabının editörü olan Yurdusev’in uluslararası ilişkiler, kimlik ve tarih meselelerini bir arada ele aldığı makaleleri çeşitli uluslararası dergilerde yayımlanmıştır. İlgi alanları arasında uluslararası ilişkiler teorisi ve tarihi, Avrupa kimliği ve Osmanlı diplomasisi sayılabilir.

 

*Toplantı herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş salonunda gerçekleştirilecektir.

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM   

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.