MAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

İbn Haldun'un Mukaddime'sinde Maişet Yolları

Ozan Sağsöz

29 Aralık 2018 Cumartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Kitâbiyat'ın bu ayki toplantısına Ozan Sağsöz'ü konuk olacak. Sağsöz ile Vakıfbank Kültür Yayınları'nın İnsan ve Toplum serisinin de ilk kitabı olan İbn Haldun'un Mukaddime'sinde Maişet Yolları'nı kitabını konuşacağız. 

Kitabın arka kapağından:

"Ozan Sağsöz bu çalışmasında İslam düşünce tarihinin önemli isimlerinden biri olan İbn Haldun'u ve onun klasik eseri Mukaddime'yi iktisadi düşünce tarihi perspektifinden değerlendiriyor. İbn Haldun’un içinde bulunduğu tarihyazımı geleneği hakkında bilgi verdikten sonra, onun bu gelenekle ilişkisinin ana hatlarını belirlemeye çalışıyor. Sağsöz, İbn Haldun’un tarih çalışmaları için meydana getirdiği umran biliminin metodolojik çerçevesini çiziyor ve Mukaddime'de tasvir edilen toplumsal hayatın iktisadi görünümlerini analitik bir düzlemde inceliyor. Mukaddime'de iş bölümü, geçim yolları ve insan ihtiyaçları gibi temel kavramları, İbn Haldun öncesi ve sonrası düşünce tarihi sürekliliğinde değerlendiriyor."

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.