SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Fotoğrafta Manipülasyon

Murat Germen

26 Nisan 2013 Cuma 18:30 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi tarafından 2010 - 2011 döneminde başlatılan "Fotoğraf Neyi Anlatır?" program dizisi 2012 - 2013 döneminde de devam ediyor. Dizinin dokuzuncu programında fotoğraf sanatçısı Murat Germen ile "Fotoğrafta Manipülasyon” üzerine konuşacağız.

"Fotoğraf, icat edildiğinden bu yana, içinde kaçınılmaz olarak çeşitli manipülasyon seviyeleri taşıyan bir görselleme alanıdır. Sayısal fotoğrafla birlikte gelen kolay ve çabuk manipülasyon olasıklıkları, fotoğrafın güvenilirliği konusunda yeni tartışmaların doğmasına yol açmıştır. Fotoğraf tarihinde 19. yüzyıl sonlarında bile yapılan çeşitli müdahaleler söz konusu olmasına karşın daha önce gerçeklik boyutunun bu derece sıklıkla sorgulanmaması manidardır. Bu bağlamda, çok önceleri başlamış olması gereken bu gerekli sorgulamayı başlattığı için sayısal fotoğrafa müteşekkir olmak bile mümkündür."

 

Fotoğraf Neyi Anlatır? - IX

26 Nisan 2013 Cuma

18.30

Fotoğrafta Manipülasyon

Murat Germen *

Şakir Kocabaş Salonu

Düzenleyen: Tuba Deniz – Hilal Turan

 

 

*Murat Germen fotoğrafı bir ifade / araştırma aracı olarak kullanan bir sanatçı. Fulbright burslusu olarak gittiği Massachusetts Institute of Technology’den (MIT) Mimarlık yüksek lisans derecesini Amerikan Mimarlar Birliği (AIA) Altın Madalyası ile aldı. Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde fotoğraf, sanat ve yeni medya dersleri vermekte. Fotograf, mimarlık, multimedya tasarımı, kent planlaması, sanat ve bilgisayar destekli tasarım konularında birçok basılı / çevrimiçi yayını olan Germen, aynı konular üzerinde üniversitelerde ve SIGGRAPH, ISEA, Towards a Science of Consciousness, CAe, CAC2, EVA-London, eCAADe, ASCAAD gibi sempozyum / konferanslarda çalışmalarını sundu. Türkiye, Amerika, İtalya, Almanya, İngiltere, Meksika, Portekiz, Özbekistan, Yunanistan, Japonya, Rusya, İran, Hindistan, Fransa, Kanada, Bahreyn, Kore gibi ülkeler olmak üzere ellinin üzerinde kişisel / karma sergiye katkıda bulundu. Sanatçı ve eserleri Türkiye’de C.A.M. Galeri, Hollanda-Belçika’da ARTITLED! Contemporary Art ve San Francisco’da Rosier Gallery tarafından temsil edilmekte. Sanatçının farklı eserlerine ait yetmişin üzerinde edisyon, yurtiçi / yurtdışındaki kişisel koleksiyonlara ve Istanbul Modern ile Proje 4L Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi’nin koleksiyonlarına dahil edildi. (http://www.artnet.com/artists/murat-germen/) - (http://www.muratgermen.com) – (http://www.facebook.com/MuratGermenArtistPhotographer).

 

**Afişte kullanılan görselin kaynağı: Man Juggling His Own Head (Unidentified French artist, Published by Allain de Torbéchet et Cie. ca. 1880) Image courtesy: The Metropolitan Museum of Art

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.