SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Deleuze'ün Felsefesinde Hafıza ve Sinema

Mahmut Mutman

29 Kasım 2012 Perşembe 18:00 Salon: ZEYREK SALONU

Sanat Araştırmaları Merkezi, Ekim ayında başlattığı SanatHafıza program dizisinin ikinci oturumunda Prof.Dr. Mahmut Mutman’ı konuk ediyor.

Mutman ile “Deleuze'ün Felsefesinde Hafıza ve Sinema” üzerine konuşacağımız programda önce Deleuze'ün Bergson'dan alarak geliştirdiği hafıza kavramı açıklanacak daha sonra ise bu kavramın sinema kitaplarındaki imge kuramı ile bağlantısı ele alınacaktır.

SanatHafıza 2

Deleuze'ün Felsefesinde Hafıza ve Sinema

Prof.Dr.Mahmut Mutman*

29 Kasım 2012 Perşembe

18.00

Zeyrek Salonu

 

*İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesinde çalışmakta ve Kültürel Çalışmalar Yüksek Lisans Programının koordinatörlüğünü yapmaktadır. Mutman’ın ilgi alanları eleştirel teori, post-yapısalcılık, edebiyat, film ve medyadır. Cultural Critique, Postmodern Culture, Toplum ve Bilim, New Formations, Rethinking Marxism, Anthropological Theory, Radical Philosophy, Third Text ve Parallax dergilerinde yayınlanmış çalışmaları, Oryantalizm, Hegemonya ve Kültürel Fark başlıklı bir derlemesi vardır. The Politics of Writing Islam: Voicing Difference başlıklı bir çalışması Continuum yayınları tarafından yayınlanacaktır. Mutman, Politics of Culture, Photography and Culture ve Cultural Studies dergilerinin danışma kurulu üyesidir.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.