Çağdaş Kuramcılar 5: John Rawls ve Siyasal Liberalizm- 20 Mart 2007- Dr. Mehmet Fevzi Bilgin

05 مارس, 2007

Rawls'un, Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından geçtiğimiz Ocak ayında konuğumuz Dr. M. Fevzi Bilgin tarafından Türkçe'ye kazandırılan Siyasal Liberalizm adlı kitabı toplantımızın ana gündemi olacak.

Konuğumuz M. Fevzi Bilgin, 1974 yılında doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı (1995). Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini ABD'de University of Pittsburg'da "Religion, Political Liberalism and Formation of Political Morality" başlığıyla 2004'te tamamladı. Çalışma alanları Demokrasi Kuramı, Vatandaşlık Çalışmaları, Anayasa Kuramı ve Din ve Siyaset'tir.

Yayınlanmış bazı çalışmaları şöyledir:

- Political Liberalism and Inclusion of Religion, Rutgers Journal of Law and Religion 7 (2006).

- ABD 2004 Başkanlık Seçimleri ve Hristiyan Sağın Yükselişi, Bilgi 10 (2005) / [The US 2004 Presidential Elections and the Rise of Christian Right]

- Küreselleşme Demokrasiyi Zayıflatıyor Mu?, Sivil Toplum 9 (2005) / [Does Globalization Weaken Democracy?]

- Siyasal Teoloji: Carl Schmitt ve Siyasal Kavram Analizi, Doğu Batı 30 (2004) / [Political Theology: Carl Schmitt and the Political Conceptual Analysis]

- Eric Voegelin ve Yeni Siyaset Bilimi, Divan 8 (2001) / [Eric Voegelin and the New Science of Politics]

 

Rawls'un Türkçe'de Halkların Yasası ve Kamusal Akıl Düşüncesinin Yeniden Ele Alınması adlı bir diğer eseri de Bilgi Üniversitesi Yayınları arasından çıktı.

 

خيار المحررين

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


تابعنا

الاشتراك في النشرة الإخبارية لدينا لتلقي الأخبار والتحديثات.