TALİD 13. SAYI ÇIKTI: TÜRK MİMARLIK TARİHİ

11 Mayıs 2010 Salı

Türk mimarlık tarihi literatürünü içeren yazılar; mimarlık tarihçiliği ve tarihyazımından, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet mimarisine, mimari yapılardan mimarlık tarihi kaynaklarına, mimari söylemden mimarlık ve inşaat teknolojilerine kadar sahaya ilişkin pek çok konuya ışık tutuyor. Ayrıca bu sayıda, Mimarlık sempozyumları, mimarlık dergileri ve Batı dillerinde Türk mimarlık tarihi çalışmaları üzerine yazılan yazılarla Türk mimarlık tarihi açısından gözardı edilemez bir öneme sahip kurum ve tez tanıtım yazılarını da bulacaksınız.
Türk mimarlık tarihi literatürünü ele alan bu sayıda üç de söyleşi yer almakta. Söyleşilerden ilkinde Prof. Dr. Uğur Tanyeli; Türkiye'de mimarlık tarihi çalışmak ve Osmanlı mimarlık tarihyazımı üzerine düşüncelerini paylaştı. İkinci söyleşide, Osmanlı mimarlık tarihi üzerine Amerika'daki çalışmaları ve mimarlık-sanat tarihi ilişkisini Prof. Dr. Gülru Necipoğlu değerlendirdi. Prof. Dr. Sibel Bozdoğan ile yapılan üçüncü, son, söyleşi ise,  Ankara-Amerika hattında mimarlık tarihçiliği ve Cumhuriyet dönemi mimarlık tarihi araştırmaları üzerine.
Ele aldığı konuların çokluğu ve kapsayıcılığı ile Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi'nin Türk Mimarlık Tarihi sayısı, sahasında önemli bir boşluğu dolduruyor ve bu sahada çalışan araştırmacılara ciddi bir katkı sağlıyor.
Bu sayısının kapak resmine, içindekiler bölümüne ve önsöz yazısına www.talid.org adresinden ulaşabilirsiniz.
Derginin eski ve gelecek sayı konularını da aynı web sitesinden inceleyebilirsiniz. İlk altı sayımızın tüm makalelerini web sitemizden pdf olarak indirip okuyabilirsiniz.
Dergimize olacak her türlü katkınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.
Not 1: Derginin Kapak resmini http://www.talid.org/resim.aspx?RESIM=Kapak16 adresinden temin edebilirsiniz.
Not 2: Bu sayinin sunus-tanitim yazisinin tamami icin bkz. http://www.talid.org/sunus.aspx?SAYI=13 
Not 3. Derginin genel olarak tanitimi icin bkz. http://www.talid.org/about.aspx ve http://www.talid.org/kunye.aspx
 
 

EDİTÖRDEN

2024 Güz Programı

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.