KAM Okuma Grubuna Davetlisiniz: Medya Sosyolojisi Okumaları

13 Eylül 2010 Pazartesi

Medya Sosyolojisi Okumaları

 

Gazete ve dergi, fotoğraf ve sinema, radyo ve televizyon, İnternet... Modern hayatın her alanını kuşatan, gerçeği yeniden üreterek toplumsal hayatı doğrudan etkileyen kitle iletişim araçları. Tek tek bireylerin zihin dünyasını işleyerek toplumu bir bütün olarak etkilemesi bakımından medya, üzerinde ayrıntılı durmayı hak eden bir alan.

 

Bu tespitten hareketle Küresel Araştırmalar Merkezi’nin güz döneminde başlatacağı “Medya Sosyolojisi Okumaları” okuma grubunda Türkiye’deki medya işleyişi ve politikaları merkeze alınmak suretiyle, şu alan ve temalar üzerinde durulacaktır: 

·        Medyadaki temsil stratejileri

·        Medyanın toplumsal, kültürel, siyasal ve ekonomik etkileri

·        Medya teknolojileri, medya ekolojisi, İnternet ve yeni medya

·        Bir iktidar aygıtı olarak medya

·        Medyada meslek kültürü

·        Medya araştırmalarında yöntem sorunu

 

Hem teorik hem de pratik açıdan medya alanının uzman isimlerinden Fahrettin Altun’un danışmanlığında 15 günlük periyotla çarşamba günleri saat 18.00’de toplanacak olan bu okuma grubuna katılmak isteyen şahıslardan, çalışma çerçevesinde belirlenen kitap ve makaleleri okumaları, toplantılar sırasında sunum yapmaları, tartışmalara aktif katılmaları ve İngilizce metinleri okuyacak düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmaları beklenmektedir.

 

Bu çerçevede okuma grubumuza katılmayı düşünenler 30 Eylül 2010 tarihine kadar aşağıdaki linkten başvurularını yapabilirler. 

 

Grubun ilk toplantı tarihi, yeri ve saati, başvurusu kabul edilenlere e-posta ile ayrıca bildirilecektir.

 

 

Fahrettin Altun, İstanbul Şehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü başkanı ve öğretim üyesi. 1976’da Stuttgart-Aalen’de doğdu. 1998’de İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini 2000 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı. 2002-2003 öğretim yılında, ABD’de Utah Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde “M. McLuhan ve J. Baudrillard’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi” başlıklı doktora tezini tamamladı. Modernleşme Kuramı: Eleştirel Bir Giriş (İstanbul: Küre Yayınları, 2. baskı, 2005) isimli kitabı kaleme aldı. Medya sosyolojisi, medya kuramları, sosyolojik teori ve Türk modernleşmesi alanlarında çeşitli makaleleri yayımlandı. 7 yıl kitap yayıncılığı sektöründe çalıştı. 3 yıl süreyle Anlayış dergisini yönetti. Çeşitli belgesel filmlerine ve televizyon programlarına danışmanlık yaptı. TVNET’te Sadık Ünay ve M.Akif Kayapınar’la birlikte “Pamuk İpliği” programını sundu. 2008’den bu yana TRT için “Ayrıntı” isimli canlı tartışma programını hazırlamakta ve sunmaktadır.

 

Bilim ve Sanat Vakfı

Foundation for Sciences and Arts

Küresel Araştırmalar Merkezi

Centre for Global Studies

Vefa Cad. No: 35 34134 Vefa İstanbul Türkiye

Tel: + 90 212 528 22 22 / 801- 802

Faks: +90 212 513 32 20

E-posta: kam@bisav.org.tr

 

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.