TAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Osman Nuri Ergin ve Türkiye’de Şehirciliğin Tarihî İnkişafı

Namık Günay Erkal

30 Ocak 2016 Cumartesi 15:00 Salon: ARAŞTIRMA II SALONU

Türkiye Araştırmaları Merkezi olarak birincil tarihî kaynakların okunması/tartışılması düşüncesiyle düzenlediğimiz Tarih Okumaları başlıklı toplantılar serisinin 2015-2016 döneminde gerçekleştireceğimiz oturumlarını erken Cumhuriyet döneminde çeşitli saiklerle oluşan şehircilik literatürüne ayırıyoruz. Bu çerçevede serinin üçüncü programında şehir tarihi yazıcılığının ilk örneği olarak görülen, yazarının içinde bulunduğu dönemi paradoksal tespitler ile anlattığı Osman Nuri Ergin ve Türkiye’de Şehirciliğin Tarîhi İnkişafı* adlı kitabına ayırıyoruz. Özellikle İstanbul tarihi açısından yaptığı çalışmalarla literatürde önemli bir yere sahip olan Osman Nuri Ergin’i ve şehircilik tarihine dair bu önemli metnini Namık Günay Erkal** ile tartışacağız. 

 

* Osman Nuri Ergin, Türkiye’de Şehirciliğin Tarihî İnkişafı, İstanbul: İstanbul Üniversitesi, 1936.

** Yrd. Doç. Dr., ODTÜ, Mimarlık Bölümü.

 

 

Bu programın, BSV Bülten'in 90. sayısı 118-120 sayfaları arasında yayınlanan, değerlendirme metnini aşağıdaki link üzerinden okuyabilirsiniz...

https://www.bisav.org.tr/tr-TR/Bulten/258/1577/osman_nuri_ergin_ve_turkiye_de_sehirciligin_tarihi_inkisafi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.