BSV Notlar 29 Çıktı!

9 Haziran 2014 Pazartesi

BSV Notlar serisinin yirmi dokuzuncusu Sanat Araştırmaları Merkezi tarafından "Bir Garip Yolcu Hasan Aycın" başlığı ile yayınlandı.

"Bir Garip Yolcu: Hasan Aycın" Notlarının e-dergi ve pdf formatlarına buradan ulaşılabilir.

 

BİR GARİP YOLCU: HASAN AYCIN
 
PANEL
 
29 Aralık 2007
 
Oturum Başkanı
Salih Pulcu
 
Konuşmacılar
Sibel Eraslan
Ömer Lekesiz
İhsan Kabil
 

 

Bilim ve Sanat Vakfı Notlar 29
Sanat Araştırmaları Merkezi Notlar 9
 
 
Sunuş

Bir vakit, Hasan Aycın ile sanat ve sanatkâr üzerine sohbet ediyorduk. Kendisini pür dikkat dinlemeye çalıştığım bir anda, ‘Sanatkâr deryadaki damlayı değil, damladaki deryayı anlatır,’ dedi. Çok uzun süre kafamda sürüklediğim bazı sorulara bir anda cevap buluvermiştim. O tarihten bu yana ne zaman Hasan Aycın’ın bir sohbetine dâhil olsam sanat ve sanatkârla ilgili kafamda dolaştırdığım bazı sorulara cevaplar bulurum. Söylemi, yaşamı ve yaptıklarıyla beraber düşünüldüğünde Hasan Aycın ismi ayrı bir önem kazanmaya başlıyor. Çünkü Hasan Aycın bu üç başlığı kendinde tutarlı bir şekilde meczetmiş, yaşayan az sayıda örnekten biri. Sohbetlerine konu olan bu toprakların köklerine uzanan, derinleşen anlam dünyası; çizgilerine yansıyan etkileyici, sahici ve ince sanat; kalemine düşen parıltılı ilham hep bu tutarlılığın izinde ilerliyor.
 
Hasan Aycın ismi önemlidir çünkü Hasan Aycın harbi müslümandır; önemlidir çünkü yeni bir şeyler söylemektedir; önemlidir çünkü Hasan Aycın’ın bir meselesi ve derdi vardır. 2007 yılında Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi olarak gerçekleştirdiğimizBir Garip Yolcu paneliyle Hasan Aycın’ın derdini bir nebze olsun anlamak, aktarmak dileğindeydik. Umarım, Bir Garip Yolcu panelindeki konuşmacıların sunum metinlerini kaydettiğimiz bu kitapçık büyük bir sanatkâr olan Hasan Aycın’ın dünyasına samimi bir yolculuk imkânı verir.
 
Bu vesileyle bu kitapçığın hazırlanmasında emeği geçen herkese, hususen sayfa tasarımını yapan Ayşenur Gönen’e, karikatürlerini kullanmamıza izin veren Hasan Aycın ile İz Yayıncılık’a teşekkür ederiz.

Murat Pay
Sanat Araştırmaları Merkezi Koordinatörü
 
 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.