KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Enerjide Değişen Dinamikler ve Türkiye'ye Etkileri

Mert Bilgin

19 Mart 2016 Cumartesi 14:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Küresel Araştırmalar Merkezi “Ortadoğu Konuşmaları” toplantı serisinin Mart ayı toplantısında İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Prof. Dr. Mert Bilgin “Enerjide Değişen Dinamikler ve Türkiye” başlıklı bir sunum yapacak. Toplantı 19 Mart Cumartesi günü saat 14:00’te Şakir Kocabaş Salonu’nda yer alacak.

Mert Bilgin, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olmuştur. 2003 yılında EHESS-PARIS bünyesinde, kalkınma sosyo-ekonomisi alanında doktora çalışmalarını tamamlamıştır. Doğuş Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde çalışmıştır. Uluslararası ilişkiler, uluslararası politik ekonomi, enerji güvenliği ve enerji jeopolitiği alanlarında çalışmalarını yürüten Bilgin’in, Türkiye’nin Küresel Konumu: Ekonomi, Siyaset, Güvenlik ve Kimlik Açılımları (IQ Yayınları, 2008), Avrasya Enerji Savaşları (IQ Yayınları, 2005) ve Hazar’da Son Darbe (IQ Yayınları, 2005) başlıklı kitapları yayımlanmıştır. Bunların yanında enerji konusunda uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış pek çok makalesi bulunmaktadır. Bilgin, halen İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.