KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Is there a Universal Shariah Foundation for Corporate and Economic Governance?

Muhammad Arif Zakaullah

23 Haziran 2014 Pazartesi 18:00 Salon: ARAŞTIRMA II SALONU

KAM “İktisat Konuşmaları” toplantılarının on üçüncüsünde, İslam iktisadı alanında dünyanın sayılı isimlerinden olan Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi öğretim üyesi ve aynı zamanda BM Medeniyetler İttifakında büyükelçilik görevini sürdüren Prof. Dr. Muhammad Arif Zakaullah’ı konuk edeceğiz. “Is there a Universal Shariah Foundation for Corporate and Economic Governance? Some Lessons in the light of 2008 U.S. Financial Crisis” başlıklı toplantı, 23 Haziran Pazartesi günü saat 18:00’da Araştırma II salonunda başlayacak. 

Muhammad Arif Zakaullah, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesinde öğretim görevlisi ve aynı zamanda BM Medeniyetler İttifakında büyükelçidir. Lisans öğrenimini Karaçi Üniversitesi İktisat Bölümünde 1967 yılında tamamlayan Zakaullah, yüksek lisans derecelerini Karaçi ve Boston Üniversitelerinden iktisat, gelişme ekonomisi ve siyasi iktisat alanlarında almıştır. Clark Üniversitesinden doktora derecesini aldığı 1989 yılından bu yana Malezya Uluslararası İslam Üniversitesinde çalışmalarına devam etmektedir. Zakaullah’ın İslami yönetim ve iktisat üzerinde çok sayıda çalışması bulunmaktadır. 

 

*Toplantı dili İngilizcedir.

**Toplantı, herkese açık olup Bilim ve Sanat Vakfı’nın Araştırma II salonunda gerçekleştirilecektir.

 

 

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: 
kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM

   

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.