Ünlü tarihçi Abou-el-Haj'ın koleksiyonu BİSAV'da!

12 Eylül 2022 Pazartesi

Binghamton Üniversitesi emekli öğretim üyesi, ünlü Osmanlı tarihçisi Prof. Rifa’at Ali Abou-el-Haj’ın (1933-2022) kitap, dergi, araştırma notları ve akademik makalelerinden oluşan arşivi ailesi tarafından Vakfımıza bağışlandı. Özellikle XVII. yüzyıl Osmanlı bürokrasisi, diplomasisi, sosyal ve siyasi yapısı üzerindeki dönüşümleri Avrupa ve dünya tarihi bağlamlarında ele alarak yaptığı çığır açıcı çalışmaları ile öne çıkan Abou-el-Haj’ın bu önemli koleksiyonu tasnif ve kataloglama işlemlerinin ardından BİSAV Kütüphanesi’nde okuyucuların hizmetine sunulacaktır.

Hasan Aycın koleksiyonu, Ali Birinci biyografi fişleri, Arslan Pulathaneli’nin kişisel evrakı ve şiir kitapları koleksiyonu yanısıra Seyfettin Manisalıgil, Serhan Tayşi, Sabri Orman, Şakir Kocabaş, Bülent Oran gibi çok sayıda ismin bağışlarına ev sahipliği yapan BİSAV Kütüphanesi Abou-el-Haj’ın Osmanlı tarihçiliği açısından son derece önemli bu koleksiyonunu da bünyesine katarak nitelik itibariyle gelişim kaydetmeye devam ediyor.

Rifa’at Ali Abou-el-Haj 2018 yılında Türkiye’ye gelmiş ve 24 Nisan 2018’de İstanbul Şehir Üniversitesi’nde 28 Nisan 2018’de ise Vakfımızda birer konuşma yapmıştı.

İstanbul Şehir Üniversitesi’ndeki konuşması için:
https://www.youtube.com/watch?v=PNrYFBgB4M4

Bilim ve Sanat Vakfı’ndaki konuşması için:
https://www.youtube.com/watch?v=kPVqNf19asg

Bu vesile ile Abou-el-Haj ailesi başta olmak üzere bütün bağışçılarımıza ve ailelerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.