KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Adalet Kavramına Bir Giriş

Ahmet Okumuş

20 Şubat 2016 Cumartesi 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Küresel Araştırmalar Merkezi, küresel siyasetin adalet kavramı ekseninde tartışılacağı yeni bir konuşma dizisi başlatıyor. Bu konuşma dizisinde, adalet fikrinin küresel siyasete temas eden yönlerinin siyaset felsefesi, iktisat, uluslararası siyaset gibi çerçevelerde ele alınması planlanıyor. “Küresel Siyaset ve Adalet Konuşmaları” başlığıyla yer alacak toplantı dizisinin ilk konuşmacısı İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve BSV Başkanı Dr. Ahmet Okumuş olacak. Etkinlik 20 Şubat Cumartesi saat 17:00'de Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacak.

Ahmet Okumuş, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Fatih Üniversitesi Uluslararası İlişkiler programında “The Impact of Historical Imagination on Foreign Policy: The Case of Russia” ve doktorasını Sabancı Üniversitesi Siyaset Bilimi programında “Towards a Reconciliation of Virtue and Freedom in Contemporary Political Philosophy” başlıklı teziyle tamamladı. Hâlen İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve Bilim ve Sanat Vakfı Başkanlığı’nı yürütmektedir.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 801-802
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

http://www.facebook.com/bsv.kam

https://twitter.com/BSVKAM    

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.