Sözlü Tarih Projesine Katkı Çağrısı

4 Mayıs 2012 Cuma

İSİM ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Bilim ve Sanat Vakfı, Türkiye Araştırmaları Merkezi bünyesinde bir süredir yürüttüğü sözlü tarih çalışmalarını daha kapsamlı bir hale getirmek maksadıyla değerli katkılarınızı beklemektedir. Yakın çevrenizde tanıdığınız, bildiğiniz orta yaş ve üzeri, geleneksel tabirle “güngörmüş” kişilerle görüşmeler yapmamıza vesile olarak bu projemize katkıda bulunabilirsiniz.

 GÖNÜLLÜ OLMAYA DAVET EDİYORUZ

Bu projede, herhangi bir kişiyi önerseniz de önermeseniz de gönüllü olarak siz de yer alabilirsiniz. Kısa bir eğitimden sonra önerdiğiniz isimle ya da proje kapsamında belirlenmiş diğer isimlerle görüşmeyi bizzat siz gerçekleştirebilirsiniz.

SÖZLÜ TARİH ÇALIŞMALARINIZI BİZİMLE PAYLAŞABİLİRSİNİZ…

Gerek tez, tebliğ, makale gibi akademik çalışmalar gerek kişisel ilgi ve merak sebebiyle gerçekleştirdiğiniz sözlü tarih çalışmalarınızın sesli, görsel ve yazılı kayıtlarını bizimle paylaşabilirsiniz. Sözlü tarih arşivimizin zenginleşmesine katkıda bulunmak ve bu vesileyle kayıtlarınızın yok olup gitmesine engel olmak için arşivlenmesini isterseniz lütfen bizimle irtibata geçiniz...

NİHAİ AMACIMIZ, sesli, görsel ve yazılı bir sözlü tarih arşivi kütüphanesi oluşturmak ve bunları kataloglayarak kullanıcıya açmaktır. Bunun için, sözlü tarih projemiz çerçevesinde yapılan tüm kayıtlar vakfımızda arşivlenmektedir. Ayrıca, proje kapsamında, kendileri de uygun gördüğü takdirde, başka kurum veya kişilerce yapılmış sözlü tarih çalışmalarını da arşivimize dahil etmeyi hedefliyoruz.  Böylece gerek vakfımız bünyesinde yapılan gerekse elinde yapılmış sözlü tarih çalışması bulunanların arşivimize bağışladığı kayıtlar kataloglanarak ilgililerin hizmetine sunulacaktır.

Bu çerçevede  aşağıdaki linkten online başvuru yaparak, kayıt formumuzu doldurmanızı rica ederiz.

 Değerli katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz. 

Sözlü Tarih Projesine katkı sağlamak için lütfen tıklayınız.

NOT: Proje hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız. Ayrıca, Türkiye Araştırmaları Merkezine danışabilir, aşağıda verilen e-mail adresine yazabilirsiniz.

BİLİM VE SANAT VAKFI
Türkiye Araştırmaları Merkezi
Mustafa Sacid Öztürk
Vefa Cad. No. 48 (34134) Vefa - İstanbul
0.212.528 22 22
 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.