TAM WORKSHOPS

Biyografi Atölyesi

Abdülhamit Kırmızı

24 Nisan 2010 Cumartesi

Biyografi nedir? Bir hayat neden hikaye edilir, nasıl inşa kılınır? Sosyal bilimler biyografiye nasıl bakar? Geçmişi anlamada biyografilerin yeri nedir? Birilerinin hayatı tarihi ve tarih birilerinin hayatını nasıl etkiler?
Bu gibi soruları cevaplandırmak üzere oluşacak okuma grubunda, a) bireysel hayatların sosyal, siyasal ve kültürel zihniyetlerle ilişkilerini, b) yeni tarihsel metotlarda biyografi alanının açtığı imkanları ve biyografinin tarihin önemli bir türü olarak ne işe yarayabileceğini, c) hayat hikayesiyle kültür aktarımı pratiğinin işleyişini, d) biyografileri eleştirel olarak karşılaştırabilmeyi öğreneceğiz.  
Bu okuma grubunun amacı, biyografileri eleştirel gözle inceleyebilmek, hayat hikayelerine kritik yaklaşabilmektir. Bunun için önce temel teorik yaklaşımlar gözden geçirilecek, ardından İslam dünyasında, Türklerde, Osmanlı toplumunda ve Avrupa’da biyografi yazımı incelenecektir.
 
Dr. Abdülhamit Kırmızı’nın başkanlığında 15 günlük periyotla toplanacak olan bu okuma grubuna katılmak isteyenlerden, toplantılara düzenli katılım ve toplantı sırasında ve sonrasında aktif çalışma beklenmektedir.
 
Bu çerçevede okuma grubumuza katılmayı düşünen kişiler 30 Mart 2010 tarihine kadar aşağıdaki linkten başvurularını yapabilirler.
 
Başvuru İçin Tıklayınız…
(başvuru süresi dolmuştur. ilginiz için teşekkür ederiz)
 
Grubun toplantı tarihi, başvurusu kabul edilenlere e-mail ile ayrıca bildirilecektir. 
 
Dr. Abdülhamit Kırmızı, İstanbul Şehir Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi
Ankara Üniversitesi SBF'de Kamu Yönetimi okuduktan sonra, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde "II. Abdülhamid Dönemi Osmanlı Bürokrasisinde Gayrimüslimler" başlıklı teziyle yüksek lisansını, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü'nde "Rulers of the Provincial Empire: Ottoman Governors and the Administration of Provinces, 1895-1908" başlıklı teziyle doktorasını tamamladı. Abdülhamid'in Valileri: Osmanlı Vilayet İdaresi, 1895-1908 (İstanbul: Klasik, 2007) başlıklı bir kitabı bulunan Kırmızı, Avlonyalı Süreyya Bey’in Osmanlı Sonrası Arnavutluk (1912-1920) (İstanbul: Klasik, 2009) adlı kitabını da yayına hazırlamıştır.  

خيار المحررين

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


تابعنا

الاشتراك في النشرة الإخبارية لدينا لتلقي الأخبار والتحديثات.