Havadis

İs­tan­bul Şe­hir Üni­ver­si­te­si ku­ru­lu­yor
 
Bi­lim ve Sa­nat Vak­fı, ‘’İs­tan­bul Şe­hir Üni­ver­si­te­si’’ adıy­la bir üni­ver­si­te ku­ru­yor. Bi­lim ve Sa­nat Vak­fı’nın 12 Ha­zi­ran 2007 ta­rih­li YÖK’e yaptığı İs­tan­bul Şe­hir Üni­ver­si­te­si baş­vu­ru­su, 16 Ni­san 2008’de top­la­nan YÖK Ge­nel Ku­ru­lu’nda gö­rü­şül­dük­ten son­ra 7 Ma­yıs 2008’de TBMM Plan ve Büt­çe Ko­mis­yo­nu’nda ka­bul edil­di, 22 Ma­yıs 2008 ta­ri­hin­de ise 5765 sa­yı­lı ka­nun da­hi­lin­de TBMM Ge­nel Ku­ru­lu’ndan geç­ti. 30 Ma­yıs 2008 ta­ri­hin­de Cum­hur­baş­ka­nı Sa­yın Ab­dul­lah Gül ta­ra­fın­dan onay­la­nan bu ya­sa, son ola­rak 31 Ma­yıs 2008 ta­rih­li Res­mi Ga­ze­te­de ya­yım­lan­dı. Söz ko­nu­su ya­sa 9’u dev­let 2’si va­kıf ol­mak üze­re 11 ye­ni üni­ver­si­te ku­rul­ma­sı­nı ön­gö­rü­yor­du. İs­tan­bul Şe­hir Üni­ver­si­te­si, 2010-2011 dö­ne­min­de eği­tim fa­ali­ye­ti­ne geç­me­yi plan­lı­yor.
Üni­ver­si­te rek­tör­lü­ğe bağ­lı ola­rak, Fen-Ede­bi­yat, İk­ti­sa­dî ve İda­rî Bi­lim­ler, Mü­hen­dis­lik ve İle­ti­şim fa­kül­te­le­ri, Ya­ban­cı Dil­ler Yük­se­ko­ku­lu, Sos­yal Bi­lim­ler ve Fen Bi­lim­le­ri Ens­ti­tü­le­rin­den olu­şa­cak.
İlim ve fi­kir ha­ya­tın­da yak­la­şık çey­rek as­rı bu­lan var­lı­ğıy­la Bi­lim ve Sa­nat Vak­fı ge­le­nek­sel­leş­miş dü­zen­li se­mi­ner prog­ram­la­rı ve ye­tiş­me­si­ne kat­kı­da bu­lun­du­ğu aka­de­mis­yen­le­ri, sem­poz­yum, pa­nel, tar­tış­ma­lı yu­var­lak ma­sa top­lan­tı­la­rı, kü­tüp­ha­ne­si, iki aka­de­mik der­gi­si ve di­ğer ya­yın­la­rıy­la, za­man için­de bel­ki de üni­ver­si­te kur­ma li­ya­ka­ti­ne en faz­la sa­hip ilim ve kül­tür ku­rum­la­rın­dan bi­ri ha­li­ne gel­di.
Ay­rı­ca, İs­tan­bul Şe­hir Üni­ver­si­te­si’nin Top­ha­ne’de aç­tı­ğı ir­ti­bat bü­ro­su hiz­me­te baş­la­dı.
 
(Makalenin tamamını okumak için "indir"e tıklayınız.)

خيار المحررين

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


تابعنا

الاشتراك في النشرة الإخبارية لدينا لتلقي الأخبار والتحديثات.