Yeni bir film atölyesi başlıyor!

10 Haziran 2016 Cuma

Gençler Film Çekiyor

 

Türk Sineması Araştırmaları, “Sinemaya Genç Adımlar” isimli sinema tarihiyle ilgili ücretsiz ve herkese açık bir atölye başlatıyor. T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek programı kapsamında desteklenen ve 18-24 yaş arasındaki gençleri hedef alan atölye, 1 Haziran 2016 - 1 Ekim 2016 tarihlerinde Bilim ve Sanat Vakfı tarafından İstanbul Şehir Üniversitesi ortaklığı ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Marmara Medya Merkezi teknik desteği ile yürütülecek.

Atölye boyunca yirmi katılımcıya toplamda doksan altı saat seminer dersi verilecek. Bu seminerler kapsamında haftalık film seyretme, filmler üzerine teorik tartışma yürütme ve metin okuma gibi çalışmalar yapılacak. 11 Temmuz 2016'da başlaması plânlanan teorik dersleri takiben 1 Ağustos 2016'dan itibaren projenin danışmanlarıyla pratik eğitim süreci başlatılacak. Atölye kapsamında Türk sineması ile ilgili üç adet kısa belgesel film çekilecek. Bu filmlerin gösterimi proje sonu programı şeklinde yapılacak.

Ayrıca proje kapsamında BİSAV'da film gösterimi ve söyleşi ayağı olan bir program dizisi düzenlenecek. Her bir etkinlik kapsamında Türk sinemasının önemli filmlerinin gösterimi yapılacak, filmlerin senaristleri, yönetmenleri, oyuncuları davet edilecek ve toplu bir söyleşi yapılacak. BİSAV SAM bünyesinde düzenlenecek bu programlarla atölyenin genç katılımcıları Türk sineması çatısı altında faaliyet gösteren profesyonellerle yakından tanışma fırsatı yakalayacaklar.

 

Belgesel Film Atölyesi başvuruları tamamlanmıştır. Ön elemeyi geçerek mülakata çağrılan adayların isimlerini öğrenmek için tıklayınız.

 

Bilim ve Sanat Vakfı

Türk Sineması Araştırmaları (TSA)

Hacı Kadın Mah. Vefa Cad. No: 35, 34134

Vefa, İstanbul

Tel: +90 212 528 22 22

Faks: +90 212 513 32 20

sinemayagencadimlar.bisav.org.tr

E-posta: sinemayagencadimlar@bisav.org.tr

İrtibat: Gül Feyza Çınar (f.koc.cinar@gmail.com)

 

خيار المحررين

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


تابعنا

الاشتراك في النشرة الإخبارية لدينا لتلقي الأخبار والتحديثات.