BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

45. Hafta

11

Kas

Osmanlı Diplomatikası: Sosyal ve İktisadi Tarihin Kaynakları

Fatma Samime İnceoğlu Fatma Şensoy

Yrd. Doç. Dr. Fatma Şensoy ve F. Samime İnceoğlu ile Osmanlı Diplomatikası: Sosyal ve İktisadi Tarihin Kaynakları okumalarına başlıyoruz.

11 Kasım 2017 Cumartesi

Peygamber Yasasının Gölgesinde: İbn Sina Sonrası Ameli Felsefe

M. Cüneyt Kaya

Makâlât programının ikinci toplantısında Doç Dr. Cüneyt Kaya'nın Cambrigde Üniversitesi Arabic Science and Philosopy'de yayınlanan, peygamberin yasa koyuculuğunu ve ameli felsefeyi İbn Sina ve sonrası gelenek bağlamında ele alan makalesini Hızır Murat Köse ile müzakere edeceğiz.

11 Kasım 2017 Cumartesi

Osmanlı Dünyasının Kadın Bânileri: Gülnuş Sultan

Muzaffer Özgüleş

Şehir ve Mahalle Konuşmaları başlıklı yeni program serisine başlayan Türkiye Araştırmaları Merkezi, mekan, şehir ve mahalle konularını tarihi ve güncel yönleri ile konuşmaya fırsat verecek tez, makale, kitap, proje vb. çalışmaları kitlesine ulaştırıp tartışmaya devam ediyor. Bu minvalde serinin Kasım ayı konuğu Gülnüş Sultan üzerine yazdığı kitabı çerçevesinde Muzaffer Özgüleş olacak.

11 Kasım 2017 Cumartesi

Ak Parti Dönemi Türk Dış Politikasının Ekonomi-Politiği

Tamer Ağca

Kasım ayı “Tezat” toplantı dizisi çerçevesinde konuğumuz Tamer Ağca olacak. Ağca, Yeditepe Üniversitesi’nde tamamladığı “Ak Parti Dönemi Türk Dış Politikasının Ekonomi-Politiği” başlıklı doktora tezi üzerine bir sunum gerçekleştirecektir. Toplantı, 11 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 17.00’de Araştırma II salonunda başlayacaktır.

11 Kasım 2017 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.