BİLİM VE SANAT VAKFI ETKİNLİK TAKVİMİ

53. Hafta

06

Oca

Genetikten Epigenetiğe: 'İnsan Doğası' Kavramının Biyolojik İçerimleri

Esra Kartal Soysal

Esra Kartal Soysal (Dr.) ile yakın zamanda Medeniyet Üniversitesi'nde tamamladığı "Genetikten Epigenetiğe: 'İnsan Doğası' Kavramının Biyolojik İçerimleri" başlıklı doktora tezini konuşacağız. *Program katılmak isteyen herkes davetlidir.

6 Ocak 2018 Cumartesi

“DEAŞ Sonrası” Dönemde Ortadoğu’da Yükselen Tehditler

Zahide Tuba Kor

Küresel Araştırmalar Merkezi yeni yılın ilk programını “Ortadoğu Konuşmaları” çerçevesinde gerçekleştirecek. Programımızın konuğu Zahide Tuba Kor olacak. 2017'de Suriye ve Irak'ta DEAŞ'ın kendisi değil ama devletimsi yapısı çökertilirken bu mücadele uğruna bastırılmış ve ertelenmiş birçok kriz su yüzüne çıkmış bulunuyor. Bu itibarla konuşmada, Suud-İran geriliminin tırmanmasından bunun Lübnan ve Yemen'de tetiklediği yeni krizlere, Katar Krizi'nden Trump Deklarasyonu'yla Filistin meselesinde yaşanan gelişmelere, Irak ve Suriye'de DEAŞ'la mücadele sonrası krizlerin/çatışmaların alacağı yeni şekle kadar geniş bir yelpazede Ortadoğu'daki mevcut ve muhtemel tehditler ele alınacaktır. Toplantı, 6 Ocak Cumartesi günü saat 16:00’de Zeyrek Salonu’nda başlayacak.

6 Ocak 2018 Cumartesi

XIX. Yüzyıl Osmanlı Şehir Tarihi Yazımı: Hükümet Konakları Örneği

Yasemin Avcı

Şehir ve Mahalle Konuşmaları başlıklı yeni program serisine başlayan Türkiye Araştırmaları Merkezi, mekan, şehir ve mahalle konularını tarihi ve güncel yönleri ile konuşmaya fırsat verecek tez, makale, kitap, proje vb. çalışmaları kitlesine ulaştırıp tartışmaya devam ediyor. Bu minvalde serinin Ocak ayı konuğu Osmanlı’da Hükümet Konakları üzerine yazdığı kitabı çerçevesinde Yasemin Avcı olacak.

6 Ocak 2018 Cumartesi

İstanbul, Modernlik, Sinema

Nezih Erdoğan

Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar-Kitap programı kapsamında Nezih Erdoğan’ı konuk ediyor. Erdoğan, sinemanın 19. yüzyılda Avrupa’nın üçüncü büyük şehri ve Osmanlı’nın başkenti İstanbul’a gelişi sırasında Türkiye için modernleşme macerasının nasıl geliştiğinden bahsedecek

6 Ocak 2018 Cumartesi

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.