KAM PANELLER

Bitcoin Hikâyesi Nedir, Ne değildir?

17 Şubat 2018 Cumartesi Salon: VEFA SALONU

Küresel Araştırmalar Merkezi’nin düzenleyeceği Bitcoin Hikâyesi Nedir, Ne değildir? panelinde son dönemlerin en önemli tartışmalarının başında gelen Bicoin meselesini masaya yatıracağız Bitcoin çerçevesinde yeni kripto paralar bahsini iktisadi, teknik, matematiksel ve ilahiyat gibi farklı bakış açılarıyla çok yönlü bir şekilde tartışacağız. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Faruk Aysan’ın yapacağı panelin konuşmacıları Doç.Dr. Süleyman Kaya, Doç.Dr. Ender Demir, Tahir Çelebi ve Mehmet Ali Çalışkan olacak. Panel, 17 Şubat Cumartesi saat 15.00’da Vefa Salonu’nda başlayacaktır.

Ahmet Faruk Aysan, 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu ve University of Maryland College Park'ta 2001 yılında yüksek lisansını, 2005 yılında doktorasını tamamladı. 2008 yılında doçent oldu. Dünya Bankası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Oxford Analytica'nın da aralarında bulunduğu kurumlara danışmanlık yapan Aysan, 2005-2011 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü tam zamanlı Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. A. F. Aysan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Meclis Üyeliği ve Para Politikası Üyeliği, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Ekonometri Merkezinde Başkan Yardımcılığı, G-20 Finansal Güvenlik Uzmanları Grubu Üyeliği, TÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimler Destek Grubu Danışma Kurulu Üyeliği ve Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programında ekonomi alanında Ülke Uzmanlığı görevlerini yürütmüştür. Ahmet Faruk Aysan İstanbul Şehir Üniversite’sinde iktisat profesörü olarak çalışmakta ve İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanlığı görevini yürütmektedir. Uluslararası finans, makroekonomi, ekonomi politik, bankacılık ve finans konularında uzmanlaşan Aysan, birçok uluslararası derginin Yayın Kurulu ve Danışma Kurulu üyesidir. Akademik dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunan A. F. Aysan, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı yayın ödüllerini ve akademik teşvik ödüllerini, Middle East Economic Association tarafından verilen İbni Haldun Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri üzerine yazılan en iyi makale ödülünü aldı. A. F. Aysan ayrıca London School of Economics and Political Sciences (LSE) European Institute bünyesinde kurulan Contemporary Turkish Studies kürsüsünde danışma kurulu üyeliğini görevinde bulunmuştur. A. F. Aysan İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Fakültesi Dekanıdır. 

Süleyman Kaya, 1974 Pendik doğumlu olup aslen Trabzonludur. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi (1993) ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden (1998) mezun oldu. M. Ü. İslam Hukuku Anabilim Dalında yüksek lisans (2000) ve doktora (2007), aynı üniversitenin İktisat Tarihi Anabilim Dalında yüksek lisans (2003) yaptı. Halen Sakarya Ü. İlahiyat Fak. İslam Hukuku Anabilim Dalında öğretim üyesi olup aynı zamanda Sakarya Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Arapça ve Almanca bilen Kaya, evli ve üç çocuk babasıdır.

Tahir Çelebi, 1979 İstanbul doğumludur. Sırasıyla Marmara Bilgisayar (B.Sc. 2002), Koç Bigisayar (M.Sc. 2005) ve Sehir İşletme (MBA 2018) mezunudur. Uzun yıllar telekom sektöründe Accenture, AtoS, Ericsson ve Turk Telekom gibi yerel ve yabancı firmalarda yazılımcı, entegratör, danışman, mimar vb. rollerde çalıştı. Halen İstanbul'da ikamet eden Tahir Çelebi evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

Ender Demir, 2003 yılında Kadir Has Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden üniversite birincisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi Muhasebe-Finansman (İngilizce) bölümünde tamamladı ve 2016 yılında finans alanında doçent oldu. İşletme alanında ikinci doktoraya sahip olan Ender Demir, Tel Aviv Üniversitesi’nde misafir doktora öğrencisi olarak da bulundu. Eurasia Business and Economics Society’de (EBES) konferans koordinatörlüğü görevini de yürüten Ender Demir, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Finansal ekonomi, davranışsal finans ve turizm ekonomisi alanlarında alanının önden gelen dergilerinde makaleleri yayınlanan Demir, başta Eurasian Business Review ve Journal of Multinational Financial Management dergileri olmak üzere çeşitli dergilerde de yayın ve danışma kurulu üyesidir. 

Mehmet Ali Çalışkan, 1975 yılında İstanbul’da doğan Mehmed Ali Çalışkan, özel sektörde yönetici mühendis olarak çalışmaktadır. Makine mühendisliği eğitimi ardından Felsefe alanında yüksek lisans ve doktora yapmıştır. Yazılım mühendisi olarak mühendislik yazılımları geliştirmiş, yapay zeka alanında çalışmalar yapmıştır. Halen çeşitli kurumlarda dersler vermekte olan yazar, çeşitli kültürel girişimleri de yönetmektedir.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Vefa Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilim ve Sanat Vakfı (Foundation for Sciences and Arts)

Küresel Araştırmalar Merkezi (Centre for Global Studies)

Adres: Vefa Cad., No: 41, 34134, Vefa/İstanbul
Tel: +90 212 528 22 22 / 1065-1066
Faks: +90 212 513 32 20
E-Posta: kam@bisav.org.tr  

 

 

 

İLGİLİ PANELLER

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.