KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

The United Nations in an Age of Transition: New Balance of Power or Collapse of World Order?

Hans Köchler

26 Ağustos 2017 Cumartesi 17:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Küresel Araştırmalar Merkezi ve Medeniyet Araştırmaları Merkezi'nin müşterek inisiyatifinde Innsbruck Üniversitesi felsefe kürsüsü eski başkanı ve Uluslararası İlerleme Örgütü kurucu başkanı Dr. Hans Köchler'i* ağırlayacağız. Sayın Köchler "Geçiş Döneminde Birleşmiş Milletler: Yeni Güçler Dengesi mi yoksa Dünya Düzeninin Çöküşü mü?" başlıklı bir konuşma yapacaklar. Program kamuya açık olup İngilizce gerçekleştirilecektir.

 

Hans Köchler, 18 Ekim 1948'de Schwaz, Tirol, Avusturya'da dünyaya geldi. Innsbruck Üniversitesi'nde (Avusturya) felsefede doktora derecesini (Dr. phil.) en yüksek onur nişanıyla (sub auspiciis praesidentis rei publicae) alarak mezun oldu. 1982'den 2014 yılına kadar (özellikle Siyaset Felsefesi ve Felsefi Antropoloji alanında) felsefe profesörlüğü yaptı. Mindanao Eyalet Üniversitesi (Filipinler) ve Ermeni Devlet Pedagoji Üniversitesi'nden fahri doktora dereceleri ve Pamukkale Üniversitesi'nden (Türkiye) felsefe onursal profesörü unvanı bulunmaktadır. 1990'dan 2008 yılına kadar Innsbruck Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanlığını yürüttü. 1998'de Malaya Üniversitesi Kuala Lumpur'da (Malezya) misafir profesör olarak görev yapmıştır. 2004'te Manila Filipinler Politeknik Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak göreve getirildi. 2010'da Uluslararası Felsefe Akademisi'nin eş başkanlığı'na seçildi.

Köchler, Birleşmiş Milletler ile danışmanlık statüsünde olan Uluslararası İlerleme Örgütü (I.P.O.) kurucusu ve başkanıdır (1972'den beri). Avrupa Birliği çerçevesinde "Avrupa Bölgeleri" kavramının atası olan Alp Bölgesi için uluslararası planlama grubu Euregio Alpina'nın kurucusu ve genel sekreteri (1973-1977) idi. Salzburg'daki Sekizinci Uluslararası Fenomenoloji Konferansının organizatörü ve Avusturya Fenomenoloji Derneği'nin kurucuları arasında bulundu. 1970'lerde Kardinal Karol Wojtyła'yla, daha sonra Papa II. John Paul, Uluslararası Fenomenoloji Cemiyeti'nde birlikte çalıştı.

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.