SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Bir Mekân Yaratmak: Tiyatro Medresesi

Celal Mordeniz

26 Mart 2016 Cumartesi 14:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi’nde  Türkiye’de Sanatın Kuralları  program dizisi devam ediyor. Türkiye’de sanat alanının kurallarını belirginleştirmek, sanatsal üretimi sosyolojikleştirmek ve son yıllarda ne tür yeni gelişmeler yaşandığını anlamaya çalışmak motivasyonuyla başlayan toplantı dizisi Mart ayında Seyyar Sahne’nin kurucularından Celal Mordeniz’i ağırlayacak.
 
Tiyatro bir yönüyle mekân yaratma sanatıdır diyebiliriz. Bu anlamda tiyatrocular aynı zamanda mimardırlar. Dolayısıyla sahnede mekân yaratma konusunda iddialı olan tiyatrocuların sanatsal üretim mekânları kurma konusunda da düşünsel çaba harcamaları gerektiğini söylemek mümkün. Bu konuşma bağımsız bir yaratım merkezi olarak Tiyatro Medresesi'nin hikâyesine odaklanacaktır. Medrese'nin kurucu grubu Seyyar Sahne'nin tiyatro pratiği ve teorisi de bu hikâyenin önemli bir parçası olarak tartışmaya açılacaktır.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.