SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Sinemaya Genç Adımlar Söyleşileri 5: Sinemanın Gücü: Işık ve Gölge

Aytekin Çakmakçı

13 Ağustos 2016 Cumartesi 15:30 Salon: ZEYREK SALONU

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesindeki Türk Sineması Araştırmaları Merkezi (TSA) tarafından T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Projeleri Destek Programı'nın desteği ile oluşturulan Sinemaya Genç Adımlar Projesi söyleşilerine devam ediyor.

Aytekin Çakmakçı* ile gerçekleştirilecek Sinemanın Gücü: Işık ve Gölgebaşlıklı  söyleşi 13 Ağustos Cumartesi günü saat 15.30'dadır. Moderatörlüğünü Barış Saydam'ın yapacağı söyleşi herkesin katılımına açıktır.

 

* 10 Ağustos 1949 yılında Trabzon’da doğdu. 16 yaşında kamera  2. asistanı olarak sinema sektörüne giriş yaptı. İrfan Tözüm, Şerif Gören, Yavuz Turgul ve Ertem Eğilmez gibi yönetmenlerle çalışma fırsatı buldu. 1986 yılında “Yılanların Öcü” filmiyle "En İyi Görüntü Yönetmeni" dalında Altın Portakal ödülünü kazandı. 2013 yılında İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 31. İstanbul Film Festivali’nde “Sinema Onur Ödülü”ne layık görüldü. Branşında ayrıca Altın Koza ve Altın Kelebek sahibidir.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.