SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Bir Yazmanın Sergüzeştini Nüshalardan Okumak

Mehmet Fatih Köksal

11 Mayıs 2013 Cumartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi bünyesinde 2011-2012 döneminde Klasik Türk Edebiyatı Konuşmaları adıyla başlattığımız program dizisinin onbirinci oturumunda Prof. Dr. Mehmet Fatih Köksal’ı misafir ediyoruz. Köksal 11 Mayıs 2013 tarihinde “Bir Yazmanın Sergüzeştini Nüshalardan Okumak” başlıklı bir sunum yapacak.

El yazmaları sürprizlerle doludur. Her el yazması nüshasının ayrı bir dili ve dünyası vardır. Bazılarının müzeyyen ve münakkaş ciltlerini açtığınızda zarfıyla hiç de mütenasip olmayan değersiz mazrufuyla hayal kırıklıklarına duçar olur, bazılarının özensiz, hatta ciltsiz-kapaksız sayfaları arasında hazineler bulur, hayretlere kapılırsınız.  Nüshaları görmek, tanımak, ince farkları tespit ederek bunların sebepleri üzerine düşünmek ve nihayet buradan sağlam bir neticeye varmak, o eserin neşrinde olduğu gibi yerini ve edebiyat tarihi açısından değerini doğru tespit etme noktasında da son derece önemlidir.

Klasik Türk Edebiyatı Konuşmaları-11

Bir Yazmanın Sergüzeştini Nüshalardan Okumak

Prof. Dr. Mehmet Fatih Köksal*

11 Mayıs 2013 Cumartesi

15.00

Şakir Kocabaş Salonu

Düzenleyen: Meryem Babacan

 

*Ahi Evran Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.