SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Sanat Hafıza İlişkisinde Zaman ve Mekân

Zeynep Gemuhluoğlu

27 Aralık 2013 Cuma 18:30 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Sanat Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen SanatHafıza program dizisinin on birinci oturumunda Doç. Dr. Zeynep Gemuhluoğlu'nu misafir ediyoruz. 27 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşecek programda “Sanat Hafıza İlişkisinde Zaman ve Mekân” üzerine konuşacağız.

Sanat ve Hafıza İlişkisinde Zaman ve Mekân

Sanat ve hafıza ilişkisi, felsefe tarihinin başlangıcından itibaren “imge”nin ne’liğine dair tartışmaların merkezinde yer alır. Bu tartışmalarda özellikle de zamanın algıya (aesthesis) konu olup olmaması ve “mekân”la yahut mekânda temsil edip edilemeyeceği meselesi gizlidir. Bu gizlilik, modern dönemlerde sanata dair problemlerin en önemli başlıklarından biri olarak görünür olacaktır.

SanatHafıza 11

Sanat Hafıza İlişkisinde Zaman ve Mekân

Zeynep Gemuhluoğlu*

27 Aralık 2013 Cuma

18.30

Zeyrek Salonu

 

* Zeynep Gemuhluoğlu, Doç. Dr.:  M. Ü. İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, Din Felsefesi Anabilimdalı’nda görev yapmakta ve F. S. M. V. Ü. Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde Sanat Felsefesi ve Estetik dersleri vermektedir. Çalışma alanları, İslam Düşüncesi, Hermenötik, Dil Felsefesi ve Sanat Felsefesi’dir.

 

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.