SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Vladimir Nabokov'un Eserlerinde Hafıza Mekanları

Nagihan Haliloğlu

19 Mart 2014 Çarşamba 18:30 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Sanat Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen SanatHafıza program dizisinin on ikinci oturumunda Dr. Nagihan Haliloğlu'nu misafir ediyoruz. 19 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek programda “Vladimir Nabokov'un Eserlerinde Hafıza Mekanları” üzerine konuşacağız.

Vladimir Nabokov'un Eserlerinde Hafıza Mekanları

Pierre Nora’nın geliştirmiş olduğu hafıza mekanları (lieux de memoire)  kavramı edebiyat ve sosyal bilimler için önemli bir tahlil birimidir. Geçmişinden siyasi rejimler tarafından koparılmış yazarlar için hafıza mekanları daha da önem kazanır. Bu kavram, Sovyet Rusya’yı terketmek zorunda kalan Vladimir Nabokov’un otobiyografisi Konuş, Hafıza’da da merkezi bir yere sahiptir ve okuyucuya hafızanın anlatılarda nasıl korunduğu hakkında ipuçları verir.

SanatHafıza 12

Vladimir Nabokov'un Eserlerinde Hafıza Mekanları

Nagihan Haliloğlu*

19 Mart 2014 Çarşamba

18.30

Şakir Kocabaş Salonu

 

Nagihan Haliloğlu, Dr.: Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Bölümünde görev yapmaktadır. Sömürge-sonrası edebiyatı temsilcilerinden Jean Rhys üzerine yazdığı doktora tezi Narrating from the Margins Rodopi yayınevi tarafından 2011’de yayınlanmıştır. Çok kültürlülük, gezi edebiyatı ve çağdaş Türk edebiyatı üzerine makaleleri vardır.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.