SAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Contemporary Islamic Art Through a Landscape of Dreams

Kaz Rahman

21 Haziran 2014 Cumartesi 15:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

Sanat Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen SanatHafıza program dizisinin on dördüncü oturumunda sanatçı Kaz Rahman'ı misafir ediyoruz. 21 Haziran 2014 Cumartesi tarihinde gerçekleşecek programda sanatçının eserleri üzerinden “Contemporary Islamic Art Through a Landscape of Dreams” hakkında konuşacağız.

Kaz Rahman bu sunumunda hem görsel sanatlardaki hem de sinemadaki işleri ve bu işlerinin İslamî sanatsal anlatım, doğal unsurlar ve çağdaş kültürle rüyalar, hafıza ve zaman üzerinden nasıl kesiştiğini anlatacak.

SanatHafıza 14

Contemporary Islamic Art Through a Landscape of Dreams

Kaz Rahman*

21 Haziran 2014 Cumartesi

15.00

Şakir Kocabaş Salonu

Toplantı dili İngilizcedir.

* Kaz Rahman  Sanatçı ve yönetmen. Eserleri Anthology Film Archives, Kanada Milli Film Dairesi, Andy Warhol Müzesi ve San Jose Sanat Müzesi gibi yerlerde sergilenmiş, gösterilmiştir.  Salaat (2010) ve Deccani Souls (2012) isimli iki filmin senaristliğini, yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenmiştir. 2012 Three Rivers Film Festival’inde seçme filmler arasında yer alan Deccani Souls (2012)  Haydarabad’ın kaotik ortamında sokaklarda ve kafelerde gezen karakterler arasında geçen mistik bir yolculuk şeklinde tanımlanabilir. Çalışmaları, Anthology Film Archives, National Film Board of Canada, Andy Warhol Museum ve The San Jose Museum of Art gibi mekanlarda gösterilen Rahman, halen İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisidir.

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.