BİSAV EVENTS CALENDAR

Week 50

10

جمادى الثانية

Yakın Dönem Türk Sinemasında Taşraya Dönüş Anlatıları

Zahide Nihan Doğan

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi Kırkambar Tez-Makale Sunumu etkinliği kapsamında 23 Aralık 2023 Cumartesi günü Zahide Nihan Doğan'ı konuk ediyor. Doğan'dan doktora tezi bağlamında "Yakın Dönem Türk Sinemasında Taşraya Dönüş Anlatıları" başlıklı bir konuşma dinleyeceğiz.

10/جمادى الثانية/1445

Ok, Tüfek ve At 16. Yüzyıl Osmanlı Askerî Devrimi

Özgür Kolçak

Özgür Kolçak ile; Osmanlı askeri tarihini, dünya/Avrupa askeri tarihinin güçlü ve önemli bir parçası olarak konumlandıran, askeri devrim teorisine Osmanlı etkisini vurgulayan ve teknik, ekonomik ve sosyal boyutları ile ok, tüfek ve at üzerinden Osmanlı askeri devrimini ele aldığı yeni kitabını tartışacağız. yeni kitabı Ok, Tüfek ve At: 16 Yüzyıl Osmanlı Askerî Devrimi bağlamında, Osmanlı tarihini dünya/Avrupa askeri tarihinin bir parçası olarak Osmanlı askeri devrim teorisine Osmanlı katkısını, 16. yüzyıl Osmanlı askeri teknolojisini, Klasik dönem Osmanlı okçuluğu, askerî mimari, tüfek üretimi, at yetiştiriciliği gibi konuları işleyen Özgür Kolçak’ın

10/جمادى الثانية/1445

Ok, Tüfek ve At 16. Yüzyıl Osmanlı Askerî Devrimi

Özgür Kolçak ile; Osmanlı askeri tarihini, dünya/Avrupa askeri tarihinin güçlü ve önemli bir parçası olarak konumlandıran, askeri devrim teorisine Osmanlı etkisini vurgulayan ve teknik, ekonomik ve sosyal boyutları ile ok, tüfek ve at üzerinden Osmanlı askeri devrimini ele aldığı yeni kitabını tartışacağız.

10/جمادى الثانية/1445

خيار المحررين

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


تابعنا

الاشتراك في النشرة الإخبارية لدينا لتلقي الأخبار والتحديثات.