Bülten'den

Bilim ve Sanat Vakfı’nın, Eylül 2014-Aralık 2014 arasında düzenlediği faaliyetlere dair havadis ve değerlendirmeleri ihtiva eden 86. Bülten ile huzurlarınızdayız. Uzun bir yaz arasının ardından hareketli ve bereketli yeni bir sezona daha girdik ve bir dört ayı daha geride bıraktık.

Geride bıraktığımız dört aylık zaman dilimin de araştırma merkezlerimiz yuvarlak masa toplantıları, paneller vb. çerçevelerde faaliyetlerine devam ettiler. Söz konusu faaliyetlerin tamamının muhtevalarına dair ilerleyen sayfalarda değerlendirme yazılarını bulabilirsiniz. Türk sinema tarihine dair bugüne kadar yapılan en büyük projelerden biri olan ve tamamlandığında Türk sinema araştırmalarının en büyük veritababnını sunacak olan, İstanbul Şehir Üniversitesi ortaklığı ile bünyemizde devam eden Türk Sinema Araştırmaları Projesi de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yoluna online olarak devam eden ve yakın gelecekte matbu olarak da neşredeceğimiz sinema dergimiz Hayal Perdesi’nin 42. ve 43. sayıları da bu süre zarfında www.hayalperdesi.net adresinde yayına girdi.

Serhat Aslaner’in hazırladığı “Mola”, “Efemera”  ve “İktibas” sayfalarımızda, Refik Halit Karay’dan yapılmış, müstefid olacağınızı tahmin ettiğimiz, üç iktibasa yer verdik. İlk metinlerini geçen sayıda neşrettiğimiz “Efemera” bölümünde bu defa, Engin D. Akarlı hocamızın Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde aldığı ödül münasebetile yaptığı konuşmanın tam metnini ve Halil Soyuer’in kaleminden edebiyat tarihi bakımından mühim bir ismi, Rusça’dan yaptığı tercümelerle  tanınan, Türk sinemasının ünlü aktörlerinden Fikret Hakan’ın babası A. Gaffar Güney’e dair hatıraları bulacaksınız. Öte yandan Bülten’in bu sayısında “İktibas” bölümünde sizlerle buluşturduğumuz bir diğer metin de Turgut Cansever merhumun “İstanbul Koruma Projesinin Temel Meseleleri” başlıklı matbu nüshaları nadir olarak bulunan bir yazısı.

Zevkle okuyun, hayırla kalın...

خيار المحررين

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


تابعنا

الاشتراك في النشرة الإخبارية لدينا لتلقي الأخبار والتحديثات.