Bülten'den

Bilim ve Sanat Vakfı’nın, Eylül 2015-Aralık 2015 tarihleri arasında düzenlediği faaliyetlere dair bilgilendirme ve değerlendirmeleri ihtiva eden Bülten 89 ile huzurlarınızdayız.

Geride bıraktığımız dört aylık zaman diliminde araştırma merkezlerimiz yuvarlak masa toplantıları, paneller vb. çerçevelerde faaliyetlerine devam ettiler. Söz konusu faaliyetlerin tamamının muhtevalarına dair değerlendirme yazılarını ilerleyen sayfalarda bulabilirsiniz.

Türk sinema tarihine dair bugüne kadar yapılan en büyük projelerden biri olan ve tamamlandığında Türk sinema araştırmalarının en büyük veritabanını sunacak olan, İstanbul Şehir Üniversitesi ortaklığı ile bünyemizde devam eden Türk Sinema Araştırmaları Projesi de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 

Vakıf bünyesinde, İstanbul Şehir Üniversitesi ortaklığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle başladığımız yeni bir proje daha var: Sözlü Tarih Araştırmaları Veritabanı ve İstanbul'un Mekânsal ve Kültürel Çeşitliliğine Yönelik Uygulama Örnekleri Projesi. Amacımız, son yıllarda pok çok kişi ve kurum tarafından yapılan sözlü tarih çalışmalarını bir veritabanında bir araya ve araştırmalar için kullanılabilir hale getirmek. Projenin zaman içerisinde kat ettiği mesafeyi bu sayfalardan ve sozlutarih.org adresinden takip edebilirsiniz.

Serhat Aslaner’in hazırladığı “Mola” sayfalarımızda müstefit olacağınızı tahmin ettiğimiz, üç iktibasa yer verdik: Mehmet Akif’in “Mezarlık” şiiri, Yahya Kemal’in “Hisar’dan Şehitlik’e” başlıklı metni ve Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Göçmen Davası”.

Vakfımızın 30. yılının ilk sayısı da, Bülten 90'da görüşmek üzere...

 

Zevkle okuyun, hayırla kalın!

خيار المحررين

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


تابعنا

الاشتراك في النشرة الإخبارية لدينا لتلقي الأخبار والتحديثات.