TALİD 14. SAYI ÇIKTI: TÜRK SANAT TARİHİ

29/ربيع الأول/1432

Bilim ve Sanat Vakfı, Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin yılda iki defa yayınlandığı ve şimdiye kadar Türk Siyaset Tarihinden Türk Hukuk Tarihine, Türk Bilim Tarihinden Türk Şehir Tarihine kadar çeşitli konuları inceleyen Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi'nin “Türk Sanat Tarihi” başlıklı 14. sayısı yayınlandı.
 
Türk sanat tarihi literatürünü içeren yazılar; İslam öncesinden günümüze, Türk Sanatının genel sorunlarından, plastik sanatlara, hüsn-i hat sanatından kitap sanatlarına, kitabeler ve süslemelere, musikiye kadar sahaya ilişkin pek çok konuya ışık tutuyor. Ayrıca bu sayıda, kazılar, müzeler, sanat tarihinin kaynakları, bibliyografyalar üzerine yazılan yazılarla Türk sanat tarihi açısından gözardı edilemez bir öneme sahip kurum, kişi ve kitap tanıtım yazılarını da bulacaksınız.
 
Bu sayıda iki de söyleşi yer almakta. Söyleşilerden ilkinde Prof. Dr. Oktay Aslanapa, Türk sanat tarihi eğitimi konusundaki düşüncelerini paylaştı bizimle. İkinci söyleşide ise Prof. Dr. Semavi Eyice genel olarak Türk sanat tarihi çalışmalarını değerlendirdi.
 
Ele aldığı konuların çeşitliliği ve kapsayıcılığı ile Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi'nin Türk Sanat Tarihi sayısı, sahasında önemli bir boşluğu dolduruyor ve bu sahada çalışan araştırmacılara ciddi bir katkı sağlıyor.
 
Bu sayısının kapak resmine, içindekiler bölümüne ve önsöz yazısına www.talid.org adresinden ulaşabilirsiniz.
 
Derginin eski ve gelecek sayı konularını da aynı web sitesinden inceleyebilirsiniz. İlk altı sayımızın tüm makalelerini web sitemizden pdf olarak indirip okuyabilirsiniz.

Dergimize olacak her türlü katkınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.
 
Not 1: Derginin Kapak resmini http://www.talid.org/resim.aspx?RESIM=Kapak17 adresinden temin edebilirsiniz.
Not 2: Bu sayinin sunus-tanitim yazisinin tamami icin bkz. http://www.talid.org/sunus.aspx?SAYI=14
Not 3. Derginin genel olarak tanitimi icin bkz. http://www.talid.org/about.aspx ve http://www.talid.org/kunye.aspx

خيار المحررين

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


تابعنا

الاشتراك في النشرة الإخبارية لدينا لتلقي الأخبار والتحديثات.