BİSAV EVENTS CALENDAR

Week 19

10

مايو

Fârâbî ve İbn Sînâ’da Tahayyül

Nursema Kocakaplan

"İslam Felsefesi Konuşmaları" serisinin on dördüncü oturumunda Nursema Kocakaplan ile "Fârâbî ve İbn Sînâ’da Tahayyül" başlıklı kitabı üzerine konuşacağız.

10 مايو, 2025

Memlük Biyografileri Araştırma Atölyesi

Büşra S. Kaya

Bu atölye geç orta çağ İslam dünyasında sosyal ve entelektüel rekabetin biyografik ansiklopedilerdeki anlatısal temsillerine odaklanacaktır. Katılımcılardan Memlük ileri gelen entelektüelleri tarafından kaleme alınmış biyografik ansiklopediler üzerinden metinler arası karşılaştırmalı laboratuar çalışması talep edilecektir.

10 مايو, 2025

Tanrı, Doğa ve İmkân: Fahreddin er-Râzî'nin Doğa Felsefesi ve Modal Metafiziği

Kübra Bahçi

"İslam Felsefesi Konuşmaları" serisinin on beşinci oturumunda Kübra Bahçi ile "Tanrı, Doğa ve İmkân: Fahreddin er-Râzî'nin Doğa Felsefesi ve Modal Metafiziği" başlıklı doktora tezi üzerine konuşacağız.

10 مايو, 2025

Açık Oturum: Sanat ve Direniş: Filistin'i Görme Biçimleri

Neslihan Demirci

Neslihan Demirci moderatörlüğünde düzenlenecek açık oturum 10 Mayıs 2025 Cumartesi günü 16:00-18:30 saatleri arasında Filistin'i Görme Biçimleri kitabının çerçevesinde gerçekleştirilecek. 

10 مايو, 2025

Sola Scriptura Bağlamında Hıristiyanlıkta Kutsal Kitap’ın Otoritesi

Huriye Abaydın

Medeniyet Araştırmaları Merkezi Tezgâhtakiler serisi kapsamında, "Sola Scriptura Bağlamında Hıristiyanlıkta Kutsal Kitap’ın Otoritesi" başlıklı doktora tezini dinlemek üzere Huriye Abaydın'ı ağırlıyor. 10 Mayıs 2025 Cumartesi günü Şakir Kocabaş Salonu'nda gerçekleşecek söyleşi herkesin katılımına açıktır.

10 مايو, 2025

خيار المحررين

SEMINARS

As the most traditonal activity of BISAV, the courses take place in every fall and spring of a year.

MORE INFO


تابعنا

الاشتراك في النشرة الإخبارية لدينا لتلقي الأخبار والتحديثات.