KAM SEMİNERLER

Algılar-Gerçekler Arasında Suriye ve Suriyeliler

Zahide Tuba Kor

Suriye ve Suriyeliler hakkında ülkemizde çok fazla yanlış bilgi dolaşmakta olup bunlar artık iyice yerleşmiş, adeta sorgulanamaz “gerçekler” haline gelmiş durumda. Bunda ideolojik algılar ve önyargılar kadar sahanın gerçeklerini bilmemenin payı büyük.

Suriye toplumunun hemen her kesimiyle çok çeşitli konularda yapılan derinlemesine mülakatlar ve ülkenin kuzeyine gerçekleştirilen ziyaretler ve saha gözlemleri çerçevesinde verilecek bu seminerde, öncelikle son yüzyılın Suriye tarihi ve siyaseti (kısmen jeopolitiği, ekonomisi, sosyolojisi, dini hayatı ve güvenlik yapılanması) günümüze de ışık tutacak şekilde anlatılacaktır. Ardından 2011’de isyana yol açan koşullara, rejimin isyancılara karşı taktiklerine, küresel ve bölgesel güçlerin Suriye politikasına odaklanılacaktır. Yerel-bölgesel-küresel üç düzlemde yaşanan savaşın ve göçün Suriye devleti, toplumu ve bireyi üzerinde bıraktığı derin etkiler ayrıntılı ele alınacaktır. Son olarak ülkemizde Suriyeliler hakkında doğru bilinen yanlışlara girilecek ve zihinlerde yer eden yaygın sorulara tek tek cevap verilecektir.

SEMİNER PROGRAM LİSTESİ

Salon Tarih Saat Seminer Semineri Veren Açıklama
Vefa Salonu 25.02.2023 11:15 1 Zahide Tuba Kor
Vefa Salonu 4.03.2023 11:15 1 Zahide Tuba Kor
Vefa Salonu 11.03.2023 11:15 1 Zahide Tuba Kor
Vefa Salonu 18.03.2023 11:15 1 Zahide Tuba Kor

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.