KAM YUVARLAK MASA TOPLANTILARI

Toplumsal Hareketler ve Sosyal Medya: Twitter Datası Kullanılarak 2013 Gezi Hareketinin Konu Modellemesi ile Çalışma

Muharrem Bağrıyanık

25 Aralık 2021 Cumartesi 14:00 Salon: ŞAKİR KOCABAŞ SALONU

KAM: Kitap-Makale:  Muharrem Bağrıyanık, Toplumsal Hareketler ve Sosyal Medya: Twitter Datası Kullanılarak 2013 Gezi Hareketinin Konu Modellemesi ile Çalışma

Küresel Araştırmalar Merkezi, Aralık ayında Kitap-Makale konuşma serisinden bir program düzenliyor. Toplantımızın konuğu Amerika’da Florida Üniversitesi Siyaset Bilimi Doktora öğrencisi Muharrem Bağrıyanık olacak. Bağrıyanık, makine öğrenmesi (machine learning) yöntemini tweeter datasına uygulayarak 2013 Gezi hareketi üzerine bir sunum gerçekleştirecek. Toplantı, 25 Aralık 2021 Cumartesi günü saat 14.00’da Şakir Kocabaş Salonu’nda başlayacaktır.

Muharrem Bağrıyanık, şu anda University of Florida - Gainesville, Siyaset Bilimi bölümü doktora öğrencisidir. Daha öncesinde, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İliskiler (Ing) bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını İstanbul Şehir Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı. Daha sonra Sabancı Üniversitesi'nde Siyaset Biliminde doktoraya başladı. Amerika’da kabul aldıktan sonra, University of Florida - Gainesville Siyaset Bilimi'nde  Doktora programına başladı. Birinci çalışma alanı Sayısal Metodlar, ikinci alan Karşılaştırmalı Siyasettir. Sayısal çalışma alanları olarak Machine learning, Bayesian Istatistik, Causal Inference; Karşılaştırmalı Siyaset olarak olarak Sivil çatışma, göç hareketleri, sosyal hareketler ve siyasal davranışlar belli başlı çalışma alanlarıdır.

*Toplantı, herkese açıktır ve Bilim ve Sanat Vakfı’nın Şakir Kocabaş Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

 

İLGİLİ YUVARLAKMASALAR

EDİTÖRDEN

SEMİNERLER

Vakıf faaliyetlerinin en gelenekseli olan seminerler, her yıl güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşiyor.

DETAYLI BİLGİ


BİZİ TAKİP EDİN

Vakfımızın düzenlediği programlardan (seminer, sempozyum, panel, vs.) haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.